Politie Haaglanden

Persberichten 29 januari

Haaglanden, 29-01-2008

Poging straatroof; oproep getuigen
Den Haag De politie zoekt getuigen van een poging beroving van een tas van een bejaarde vrouw. Maandag 28 januari rond 19.45 uur liep een 80-jarige dame vanaf de Zuiderparklaan naar de Kortenhoefsestraat. Ter hoogte van nummer 17 werd zij plotseling ingehaald door een onbekende man die haar tas wilde grijpen uit het mandje van haar rollator. De vrouw herkende de man als een persoon die zij kort daarvoor had gezien bij een etalage op de Zuiderparklaan. Omdat het hengsel van haar tas vastzat aan het zitgedeelte van de rollator, lukte het hem niet de tas los te rukken. De man ging er zonder buit vandoor in de richting van de Tienhovenselaan.
Het signalement van de verdachte is: blanke man, rond de 1.75 m. lang, circa 30 jaar oud. De man had donker haar en was gekleed in een donkere broek en een driekwart lange beige jas. Heeft u iets gezien of gehoord, neem dan contact op met de recherche van bureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem dan via M 0800-7000.

148 hennepplanten en illegaal stroomgebruik
Den Haag In een woning aan de Olieslagerslaan vond de politie maandag 28 januari rond 15.30 uur op de zolder een hennepkwekerij met 148 hennepplanten. Ook troffen de agenten sporen aan van cocaine aan. In de woning werd verder illegaal stroom afgetapt. Politieagenten kwamen deze kwekerij op het spoor door een sterkte henneplucht bij de woning. De 36-jarige bewoner werd aangehouden. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Nepvuurwapen in auto
Den Haag In de auto van een 19-jarige Hagenaar troffen politieagenten dinsdag 29 januari een nepvuurwapen aan. De politie kreeg omstreeks
01.40 uur een melding dat op de Weimarstraat iemand met een vuurwapen zou lopen. De melder gaf een omschrijving van de man en toen de agenten op de bewuste locatie aankwamen, zagen ze drie mannen staan bij een geparkeerde auto. Een van hen voldeed aan het opgegeven signalement. De agenten hielden de mannen aan en onderzochten de auto. Daar troffen ze een nepwapen aan. De drie mannen (19, 29 en 33 jaar) uit Den Haag werden aangehouden. Tijdens het verhoor verklaarde de 19-jarige dat het nepwapen van zijn broertje was. De andere twee mannen wisten van niets en konden na verhoor het politiebureau verlaten. De 19-jarige kreeg een proces-verbaal.

Dronken op snorfiets
Den Haag Politieagenten zagen maandagavond 28 januari een hun bekende 27-jarige Hagenaar op een snorfiets op de Gentsestraat rijden. Omdat de agenten wisten dat de man geen rijbewijs had, lieten ze hem stoppen. De man verklaarde dat hij op de snorfiets van een vriend reed. De vriend had gedronken en de Hagenaar was zo vriendelijk geweest om even zijn banden op te pompen. Dat hij zelf ook te diep in het glaasje had gekeken, vergat hij voor het gemak. Hij werd aangehouden en aan het bureau blies hij 985 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. (0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (0,2 promille). Met een rijverbod van 14 uur en een proces-verbaal mocht hij het bureau verlaten.

Jeugd gooit stenen en spuit graffiti
Leidschendam De politie kreeg maandag 28 januari om 14.10 uur de melding binnen dat een groepje jeugd op een braakliggend terrein aan het Prinsenhof stenen tegen een graafmachine gooide. De agenten zagen in de buurt een groepje van vier lopen dat aan het signalement van de melder voldeed. De twee jongens (13 jaar ) en twee meisjes (12 jaar) uit Leidschendam kregen op het politiebureau een Halt-verwijzing.

Fietser tegen Hagenaartje
Voorburg Een 26-jarige man uit Voorburg fietste maandag 28 januari om 13.00 uur tegen een paaltje op de Van Leeuwenstraat. Hij viel en brak zijn bovenbeen. De ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis.

Inbraak in auto: politie houdt verdachte aan
Rijswijk Politieagenten zagen dinsdag 29 januari om 04.00 een man op de Dr. H. Colijnlaan lopen die voldeed aan het signalement van een auto-inbreker. Bij de fouillering van de man kwamen een autoradio, gps-ontvanger, schroevendraaier en schaar uit zijn zakken tevoorschijn. De agenten hielden de 40-jarige man uit Den Haag aan. Hij kreeg een proces-verbaal.

Jongens schoppen meisje op krukken onderuit
s-Gravenzande Twee jongens schopten maandag 28 januari om 07.30 uur een 15-jarig meisje uit s-Gravenzande onderuit. Het meisje heeft een kraakbeenziekte en loopt daarom op krukken. Ze liep aan de linkerkant van het fietspad op de Heenweg, aangezien er daar geen stoep is. Twee jongens haalden haar op de fiets in en riepen he kijk eens uit! Ze stapten af en één van de jongens schopte haar rechterkruk onder haar weg. Het meisje kwam ten val. De jongen pakte haar beide krukken af en gooide ze op het fietspad, waar zij niet bij kon. Hierop stapten beide jongens weer op hun fiets en reden door in de richting van Naaldwijk. Ze lieten het meisje ontredderd achter. Pas toen een paar minuten later een vrouw langskwam, kon ze met haar hulp weer overeind komen. Het gaat om blanke twee jongens van ongeveer 15-16 jaar, met een normaal postuur. Ze reden beide op een zwarte opoe-fiets en droegen een blauwe spijkerbroek. De jongen die tegen haar kruk aanschopte, droeg witte Nike-gympen en een zwart jack met een capuchon, afgezet met een grijze bontrand. De politie is op zoek naar getuigen en komt graag in contact met mensen die iets gezien hebben of informatie hebben over de daders. Belt u met Bureau Westland via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, belt u dan met 0800-7000.

Man beroofd, politie zoekt getuigen
Nootdorp - Een 51-jarige man uit Zoetermeer werd zondag 27 januari om 21.45 uur op het Dorpsplein in Nootdorp het slachtoffer van een beroving. Het slachtoffer werd bedreigd door een man met een wapen en moest een tas afgeven. De man die het slachtoffer bedreigde was ong
1.85 lang, had een fors postuur en droeg een donkere broek en een marineblauwe trui. Ook had hij een bivakmuts op. De andere man zat in een auto, mogelijk een rode Mazda 323. De beide mannen zijn, nadat ze de tas van het slachtoffer hadden meegenomen, weggereden richting de Oude Weg. Heeft u iets gezien of weet u wie de daders zijn van de beroving, neem dan contact op met de recherche van bureau Pijnacker-Nootdorp, via 0900-8844. Liever anoniem, dan via M 0800-7000.

Scooterrijder ervandoor na ongeval
Zoetermeer De politie is op zoek naar een scooterrijder die maandag 28 januari tussen 6.45 en 15.00 uur een aanrijding veroorzaakte op het Abdissenbos. Agenten troffen daar een beschadigde auto en scooter aan. De scooter stond netjes op slot, inclusief helm naast de aangereden auto. De scooter was zwaar beschadigd. Gezien de schade aan de scooter en het spoor op het wegdek heeft de bestuurder waarschijnlijk te hard gereden. De bestuurder verloor vervolgens de macht over het stuur en raakte een lantaarnpaal en stoeprand voordat de scooter tegen de auto tot stilstand kwam. Even later meldde de eigenaar van de scooter zich op het politiebureau om aangifte te doen van de diefstal van zijn scooter. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval. Heeft u iets gezien dat kan helpen de scooterrijder op te sporen of weet u wie de bestuurder is? Belt u dan met de politie in Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Beveiliger betrapt winkeldief
Zoetermeer De politie hield maandag 28 januari om 19.30 uur een 39-jarige man uit Zoetermeer aan voor winkeldiefstal in een elektronicawinkel aan de Andorralaan. De verdachte was door een winkelbeveiliger betrapt op diefstal van een portable dvd-speler en een mobiele telefoon. De recherche onderzoekt de zaak. De man krijgt verder een winkelverbod van een jaar voor de betreffende elektronicawinkel.