ABN AMRO

Press Release

28 Jan 2008

ABN AMRO and De Hypotheker cooperate on sale of banking products and mortgages (In Dutch only)

ABN AMRO en De Hypotheker gaan samenwerken bij de verkoop van bancaire producten en hypotheken. De twee partijen hebben hiertoe een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

ABN AMRO is de eerste grootbank in Nederland die bancaire producten via het intermediaire kanaal gaat verkopen. Het gaat om een proef met de verkoop van betaal- en spaarrekeningen. Bij succes wordt het assortiment uitgebreid met producten op het gebied van lenen en beleggen.

Naast bancaire producten gaat De Hypotheker woninghypotheken van ABN AMRO verkopen. Hiermee spelen de bank en het intermediair in op veranderende marktomstandigheden en behoefte van de klant.

Bas Millenaar, directeur van De Hypotheker: "We vinden het fijn dat we de hypotheken van ABN AMRO in ons aanbod mee kunnen nemen. En daarnaast willen we consumenten naast hypotheken ook graag van dienst zijn met het bieden van bankproducten. Deze samenwerking met ABN AMRO maakt dat mogelijk. We zien het als een verbreding van onze service naar klanten."

Jasper Schrijver, directielid van ABN AMRO Nederland: "Het is voor ons een nieuwe manier om met onze bankproducten de consument te bereiken. Met onze woninghypotheken zien we dat de ruim 160 vestigingen en de goede reputatie van De Hypotheker voor ons een goed afzetkanaal is. Daarom verwachten we ook veel van deze samenwerking."

De samenwerking betekent een uitbreiding van de dienstverlening voor beide partijen. Het geeft ABN AMRO de mogelijkheid via het intermediair klanten te werven en De Hypotheker breidt haar assortiment aan producten uit.

Press contact:

ABN AMRO Press Relations +31 20 62 88 900