Gemeente Vlaardingen


Café DOude Stoep wint de Vlaardingse UITblinker

29 januari 2008

Maandag 28 januari maakte de jury van horecaprijs De Vlaardingse UITblinker de winnaar van 2007 bekend. Uit handen van burgemeester Bruinsma ontving Hans van Dijk, eigenaar van café DOude Stoep de UITblinker. In café De Kroon, de winnaar van vorig jaar, vond de feestelijke uitreiking plaats.
Winnaar De Vlaardingse UITblinker 2007
De jury koos voor DOude Stoep als winnaar. Juryvoorzitter Peter van Wilsem las de oorkonde voor met de argumenten van de jurykeuze. DOude Stoep is een baken van rust op de soms o zo drukke Westhavenplaats. Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud, iedereen voelt zich er thuis. Verder leent Hans van Dijk zijn café uit aan activiteiten voor mensen met een beperking en zijn er speciale avonden, zoals het sinterklaasfeest voor kinderen tot 12 jaar. DOude Stoep levert hierdoor een grote maatschappelijke bijdrage aan de sociale samenhang in Vlaardingen. Burgemeester Bruinsma overhandigde aan Hans van Dijk de wisseltroffee van de UITblinker, en een blijvend aandenken voor het café.
De jury, burgemeester en winnaar en overige genomineerden van de UITblinker.
Genomineerden
Het eetcafé Hendriks Huyskamer en café De Hommel waren ook genomineerd voor De Vlaardingse UITblinker. Hendriks Huyskamer vanwege de huiskamersfeer uit grootmoeders tijd, en De Hommel omdat het muziekaanbod mensen altijd weer weet op te vrolijken. Jurylid Helen de Koning gaf de oorkondes aan Ben Visser, eigenaar van De Hommel, en aan Hendrik Bouwmeester van Hendriks Huyskamer. Ze wonnen dan wel niet de UITblinker, maar volgend jaar kunnen ze vast en zeker weer meedingen naar de hoofdprijs.
Overhandiging dinercheque
Dinercheque
Naast de genomineerden werd ook mevrouw Vermeulen in het zonnetje gezet. Zij was een van de ruim 600 inzendingen van Vlaardingers die hun favoriete horecagelegenheid wilden aanmelden voor de Vlaardingse UITblinker, en won de dinercheque. Uit handen van jurylid Vera Kalf ontving mevrouw Vermeulen de cheque en een bos bloemen.

Volgend jaar
Peter van Wilsem sloot het officiële gedeelte van de avond af door het juryvoorzitterschap over te dragen aan Helen de Koning. Komend jaar zal onder haar leiderschap weer een nieuwe winnaar van de Vlaardingse UITblinker gekozen worden.