Vakbond neemt deel aan Taskforce combinatiefuncties

dinsdag 29 januari 2008

Ook FNV Sport is benaderd om deel te nemen aan de taskforce die door middel van flankerend beleid ruim baan moet maken voor de invoering van combinatiefuncties.

Illustratie Alliantie School & Sport

Ter ondersteuning van de inzet van combinatiefuncties binnen sport, onderwijs en cultuur is een taskforce ingesteld, die bestaat uit vertegenwoordigers en (ervarings)deskundigen op voordracht van de rijksoverheid, gemeenten en de onderwijs-, sport- en cultuursector. Namens FNV Sport neemt Sander Wesdorp in de taskforce combinatiefuncties zitting. Het is onder meer de taak van de taskforce rechtspositie en arbeidsvoorwaarden te regelen. Het gaat bijvoorbeeld om zaken als het leveren van functiebeschrijvingen, voorbeeldcontracten, het goed organiseren van werkgeverschap, het regelen van de arbeidspositie, het creëren ban samenhang in bevoegdheden en opleidingen en het uitbrengen van een advies over BTW bij detachering.
Daarnaast wordt gekeken of de uitvoering is te ondersteunen door kennisuitwisseling, een helpdeskfunctie en een ondersteuningsteam. Deze taskforce wordt ingesteld voor de periode tot 1 maart 2008.