Gemeente Rhenen


Huldiging Tim Ariesen

Zo, kampioen. Op deze manier begroette Rhenens burgemeester Joost van Oostrum de wielrenner Tim Ariesen. De dertienjarige (Ik word gauw veertien) jongen werd twee weken geleden Nederlands kampioen veldrijden in de categorie 7 in Eerde, een kerkdorp van de gemeente Veghel. ,,We zijn er hartstikke trots op dat er zulke talenten in de gemeente Rhenen wonen, aldus Van Oostrum.

Het was een grote verrassing dat de jongste telg van de familie Ariesen in zijn categorie de beste veldrijder van Nederland werd. De
1.53 meter lange jongen was een stuk kleiner dan de concurrentie. Maar wist toch met de nationale titel aan de haal te gaan. In aanwezigheid van sportwethouder Marius Guichelaar werd Tim Ariesen op het gemeentehuis van Rhenen in het zonnetje gezet. ,,Van tevoren had ik niet verwacht dat ik Nederlands kampioen zou worden. Het hele jaar had ik nog geen wedstrijd gewonnen. Wel stond ik al eens op het podium, zei de kampioen.

Uit handen van burgemeester Joost van Oostrum kreeg Tim Ariesen een cadeaubon, die hij niet mag gebruiken om daarvoor onderdelen te kopen voor zijn fiets. De bon kan Tim benutten voor zijn andere hobby, spelletjes op de computer. Tim Ariesen verwacht zelf niet dat hij ook volgend jaar een vaderlandse titel gaat halen, omdat hij dan bij de nieuwelingen uitkomt en een grotere concurrentie heeft. ,,Dat zal moeilijk worden.

Burgemeester Van Oostrum, zelf in 2007 Nederlands kampioen wielrennen bij de burgemeesters, had voor Tim Ariesen nog een verrassing in petto. ,,Ik zou graag willen, dat jij op 10 juli bij het NK wielrennen van burgemeesters, dat dan in Rhenen wordt gehouden, het startschot wil verrichten. Dat zag Tim helemaal zitten. De uitnodiging greep hij met beide handen aan.