KNHS


Maria van den Dungen wint wederom Imperial Riding Cup 28 januari 2008

EMMELOORD (KNHS) Afgelopen zaterdag werd in Emmeloord de tweede competitiewedstrijd van de Imperial Riding Cup verreden. Maria van den Dungen (Amsterdam) bemachtigde met zowel haar pony Dino P als Pan Tau B de eerste plaats. Beide proeven werden beloond met exact hetzelfde percentage van 69,87%. Tijdens de eerste competitiewedstrijd in Weert zette Van den Dungen ook al de beste proef neer met de hengst Pan Tau B.

Daniëlle Houtvast (Puth) reed met de hengst Domino naar een score van 68,68%, wat goed was voor een derde plaats. Met een percentage van 68,42% verdiende Lotte Jansen (Itterbeck) met de voshengst Oosteinds Rocco de vierde plaats.

In deze tweede competitiewedstrijd van de Imperial Riding Cup namen in totaal 39 combinaties deel. De volgende wedstrijd wordt verreden op 28 februari in Roosendaal.

De Imperial Riding Cup 2008 is een dressuurcompetitie voor ponys op Z2-niveau, die bestaat uit een reeks van zes kwalificatiewedstrijden. De beste 12 (gekwalificeerde) combinaties plaatsen zich voor finale. Startgerechtigd in deze competitie zijn ruiters en amazones die in 2008 niet ouder zijn dan 16 jaar en met een D-pony tenminste zijn opgenomen in de dressuur klasse Z2 + 5 winstpunten. De Imperial Riding Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse ponycombinaties klasse Z2-dressuur te bevorderen en dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming.

Uitslag competitiewedstrijd Imperial Riding Cup 26 januari 2008 - Emmeloord

1: Maria van den Dungen(Amsterdam), Dino P; 69,87%
1: Maria van den Dungen(Amsterdam), Pan Tau B; 69,87% 3: Danielle Houtvast(Puth), Domino; 68,68%
4 Lotte Jansen, Oosteinds Rocco; 68,42%

Tussenstand competitiewedstrijden Imperial Riding Cup
1: Maria van den Dungen(Amsterdam), Pan Tau B; 40
2: Maria van den Dungen(Amsterdam), Dino P; 33
3: Danielle Houtvast(Puth), Domino; 32

4: Kimberley de Jongh(Achtmaal), Just Youn me; 22