KNHS

terug

Schuttert schittert tijdens Roelofsen Raalthe Trophy in Hardenberg 29 januari 2008

HARDENBERG (KNHS) Springruiter Frank Schuttert (Ommen) was afgelopen weekend in Hardenberg opnieuw de sterkste tijdens de zware tour van de Roelofsen Raalte Trophy. Net als tijdens de competitiewedstrijd in Wanroij en Hengelo was hij met zijn Golden Eye heer en meester in de springpiste. Schuttert was de enige foutloze combinatie en daarmee direct verzekerd van de eerste plaats. In de lichte tour was het Jelmer Hoekstra (Middelharnis) met Gieltje die de overwinning in de wacht sleepte door zonder fouten de snelste tijd in de barrage neer te zetten.

In de zware tour kwamen in totaal elf combinaties aan de start. Er werd geen barrage gereden, want Frank Schuttert met de donkerbruine ruin Golden Eye was de enige foutloze combinatie. Vanwege vier strafpunten werd Fabienne Roelofsen (Broekland OV) tweede met de 17-jarige Fred. De derde plaats ging naar Kirsten Rikkert (Enter) met Romantico R.A.G.

In de lichte tour liet Jelmer Hoekstra met Gieltje tijdens de barrage in een tijd van 41.19 seconden zijn concurrentie achter zich. Tijdens de wedstrijd in Hengelo werd hij tweede. Op de tweede plaats eindigde met een verschil van 2.25 seconden Jeanice van der Spek (Heesch) met Orchids Roezl II. Lieke Ophof (Geesteren OV) behaalde met haar pony Escada de derde plaats en eindigde met Temptation uiteindelijk op de vierde plaats.

De volgende wedstrijden worden verreden op 9 februari in Balkbrug en op 23 maart in Roggel.

De Roelofsen Raalte Trophy heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse ponyruiters ( t/m 16 jaar - klasse ZZ) in de springsport te bevorderen en dient als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming.

Uitslag competitiewedstrijd Roelofsen Raalte Trophy, zware tour - Hardenberg

1: Frank SchuttertOMMEN, Golden Eye; 61.97

2: Fabienne RoelofsenBROEKLAND, Fred; 61.78
3: Kirsten RikkertENTER, Romantico R.A.G.; 69.09

Uitslag competitiewedstrijd Roelofsen Raalte Trophy, lichte tour - Hardenberg

1: Jelmer HoekstraMIDDELHARNIS, Gieltje; 41.19
2: Jeanice van der SpekHEESCH, Orchids Roezl II; 43.44
3: Lieke OphofGEESTEREN , Escada; 54.88

4: Lieke OphofGEESTEREN, Temptation; 60.03