Warchild


Bekend maakt Bemind Zaalvoetbaltoernooi
Op zaterdag 5 januari organiseerde Intercultureel Platform `Bekend maakt Bemind' het BMB Zaalvoetbaltoernooi. Naast het doel om verschillende Hilversummers elkaar te laten ontmoeten werd er ook aandacht geschonken aan War Child. Het thema van het toernooi luidde dan ook `Fair play for War Child!'.
Veertien teams afkomstig van verschillende organisaties, wijkcentra, kerken en moskeeën streden om de welbegeerde BMB beker. En dat werden nog spannende wedstrijden, want regelmatig moesten penalty's de doorslag geven.
Tijdens het toernooi ging het niet alleen om voetballen. Er werdt maarliefst 200 euro opgehaald voor War Child. Met dit geld kunnen een heleboel kinderen worden geholpen. Daarnaast wilde de organisatie de deelnemers en bezoekers ook een boodschap meegeven. Daarom rapte in de pauze Youssef El Yandouzi de boodschap "als iemand een ander kleineert, wees jij dan degene die zwaar protesteert!". Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Milligörüs. De sportiviteitprijs ging naar het team van Vluchtelingenwerk die zich met een sportieve instelling zowel in als buiten het veld deelnamen aan het toernooi. Zowel de organisatie als War Child willen graag de deelnemers, supporters en vrijwilligers bedanken die het toernooi mogelijk hebben gemaakt.