Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


Presentaties over onderscheid zorgzwaartepakketten (ZZP's) ggz

Presentaties over onderscheid zorgzwaartepakketten (ZZP's) ggz

Nieuwsbericht, 28 januari 2008

Op woensdag 23 januari 2008 bezochten ongeveer 175 vertegenwoordigers van zorgkantoren en zorgaanbieders in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) een voorlichtingsbijeenkomst over het onderscheid in de ZZP's voor de ggz. De presentaties over het onderscheid en de invoering zijn als download beschikbaar.

Veel zorgkantoren en zorgaanbieders in de ggz hebben behoefte aan meer informatie over het onderscheid tussen de verschillende ZZP's voor voortgezet verblijf (B-pakketten) en ZZP's gericht op ondersteuning en begeleiding (C-pakketten). Dit is vooral van belang voor de productieafspraken die zorgaanbieders en zorgkantoren met elkaar maken voor 2008. De eerste ronde productieafspraken moet op 1 april 2008 worden aangeleverd bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Verhelderende presentaties

ZZP-projectleider Hans Broere van het ministerie van VWS verzorgde de inleiding van de voorlichtingsbijeenkomst. Vervolgens gaf Aletta Willems van het expertisecentrum Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) een toelichting op het onderscheid tussen de zorgzwaartepakketten B en C in de ggz. Anne Cornelissen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) presenteerde het invoeringsscenario. De presentaties zijn hieronder te downloaden.