Stanford kondigt aan US$ 10 miljoen te investeren in AquAgro Fund, Tel Aviv

29/01/2008 12:48



PR Newswire



TEL AVIV, Israel, January 29 /PRNewswire/ --
Stanford Venture Capital Holdings heeft vandaag bekendgemaakt US$ 10 miljoen te gaan investeren in AquAgro Fund L.P., een durfkapitaalfonds dat zich richt op innovatieve bedrijven op het gebied van water-, landbouw- en groene technologie.

AquAgro Fund streeft naar een aanzienlijke toename van haar kapitaal op lange termijn door investeringen in private equity en aandelen in Israëlische bedrijven met grote mogelijkheden. Het fonds investeert hoofdzakelijk in watertechnologie, met inbegrip van ontzilting, filtering, waterrecycling, gecomputeriseerde besturing en beheer van irrigatiesystemen, geautomatiseerde irrigatie en het efficiënte gebruik van gerecycled water voor landbouw en industrie. AquAgro Fund wordt beheerd door Dhr. Hillel Milo, die in hoog aanzien staat en veel ervaring heeft binnen de Israëlische kapitaalindustrie.

Deze investering is een van verscheidene kapitaalinvesteringen in de Israëlische markt die recentelijk door de Stanford Financial Group, het moederbedrijf van Stanford Venture Capital Holdings, zijn aangekondigd. De Stanford Financial Group is een mondiaal netwerk van bedrijven voor financiële dienstverlening in particulier bezit, die diensten leveren op het gebied van particulier vermogensbeheer en beleggingsbankieren aan instellingen en groeibedrijven in opkomst. Stanford Financial heeft meer dan US$ 43 miljard aan activa in beheer en consideratie, en heeft vestigingen in elf landen rond de hele wereld.

Tal Kimmel, Senior Vice President van Merchant Banking bij Stanford, die leiding geeft aan de beleggingsactiviteiten van Stanford op de Israëlische markt, zegt: "Israel is een vruchtbare grond voor innovatieve technologie, en de Israëlische markt biedt vele fascinerende beleggingsmogelijkheden in de sectoren hi-tech en groene technologie. Gebruikmakend van het aanzienlijke uit onderzoek verkregen inzicht van Stanford Financial in deze sectoren, zijn we zeer actief geweest met beleggingen in Israël en verwachten we ook in de komende jaren nog aanzienlijke beleggingen te verrichten."

Dhr. Hillel Milo, Managing Partner van AquAgro Fund, voegt toe: "Stanford is een strategische partner die de Israëlische markt en de interessante beleggingskansen die erdoor worden geboden volledig begrijpt. We verheugen ons op onze nauwe samenwerking bij de verdere ontwikkelingen op het gebied van de watertechnologie en groene technologie in Israël."

Stanford Financial Group heeft aanzienlijke expertise in de waterindustrie en beschikt over een van de meest vooraanstaande onderzoeksanalisten uit de sector, Francesca McCann. Daarnaast organiseert Stanford Financial Group een jaarlijkse waterconferentie, waarnaar binnen de branche elk jaar weer met veel belangstelling wordt uitgekeken. Stanford Financial biedt tevens particuliere bankdiensten in Israël.

Over Stanford Financial Group
Stanford Financial Group is een mondiaal netwerk van onafhankelijke, gelieerde bedrijven voor financiële dienstverlening in particulier bezit, geleid door Chairman en CEO Sir Allen Stanford. Het eerste Stanford-bedrijf werd in 1932 opgericht door zijn grootvader, Lodis B. Stanford. De kernactiviteiten van Stanford zijn particulier vermogensbeheer en beleggingsbankieren voor instellingen en groeibedrijven in opkomst.

De bedrijven uit de Stanford Financial Group bieden particuliere en institutionele beleggers mondiale expertise op het gebied van activatoewijzingsstrategieën, beleggingsadviesdiensten, bekroond beleids- en aandelenonderzoek, internationale particuliere bankdiensten en vermogensbeheer, zakelijke bankdiensten, beleggingsbankieren, handelsbankieren, institutionele verkoop en handel, belegging in onroerende goederen, en verzekeringen. Stanford heeft meer dan US$ 43 miljard aan activa in beheer of consideratie. Stanford Financial hecht er groot belang aan te investeren in de gemeenschappen overal ter wereld waar zij actief is door middel van filantropische zakelijke initiatieven in samenwerking met non-profit organisaties as St. Jude Children's Research Hospital en talloze plaatselijke en nationale charitatieve instellingen die een bijdrage leveren aan hun gemeenschap.

Aandelenproducten en -diensten in de Verenigde Staten worden aangeboden door middel van de Stanford Group Company, lid van FINRA/SIPC. Stanford Financial Group is geen rechtspersoon, maar een gedeponeerd handelsmerk dat een mondiaal netwerk van onafhankelijke, maar gelieerde entiteiten omvat, zowel in particulier eigendom als geheel in eigen bezit. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.stanfordfinancial.com.

Website: http://www.stanfordfinancial.com

Lori Guyton, +1-901-277-6066, loriguyton@comcast.net, voor Stanford Financial Group