Gemeente Eijsden


Tegen coffeeshops aan Oosterweg/Modelbrief

Op 17 januari 2008 verleende Rijkswaterstaat een tijdelijke vergunning, zodat werkzaamheden aan de locatie aan de Oosterweg kunnen plaatsvinden. Ook stemde Rijkswaterstaat in met een gedeeltelijke bodemsanering. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maastricht verleende op 18 januari 2008 vrijstelling van het bestemmingsplan en verleende tegelijkertijd bouwvergunning voor het verplaatsen van de drie coffeeshops. De tijdelijke vrijstelling geldt tot 7 januari 2011.

Burgemeester en wethouders van Eijsden hebben meteen bezwaar aangetekend tegen het besluit van Maastricht. Ook Rijkswaterstaat kan binnenkort een bezwaarschrift uit Eijsden tegemoet zien. Om te voorkomen dat de bouwwerkzaamheden al ver gevorderd zijn wanneer de rechter uitspraak doet, heeft het college bij de rechtbank Maastricht een verzoek om schorsing en voorlopige voorziening ingediend.

Wij verwachten dat ook veel mensen die zienswijzen indienden bezwaar willen aantekenen tegen deze besluiten. Dat moet dan binnen een termijn van zes weken na de bekendmaking. In de praktijk betekent dit dat u tot 28 februari 2008 de tijd heeft om bezwaar aan te tekenen. Bijgaand plaatsen we een modelbrief die als basis kan dienen voor uw bezwaarschrift.

Let op. Vanwege de korte termijn voor het indienen van bezwaar is bijgaande modelbrief opgesteld. Door bijgaande brief (ingevuld en ondertekend) voor 28 februari te verzenden aan het college van burgemeester en wethouders van Maastricht, voldoet u aan de termijn voor het indienen van bezwaar. De gronden voor bezwaar worden op een later tijdstip aangedragen.