Saxion Hogescholen
BR>

di 29 januari 2008

Scholieren krijgen certificaat Masterclass Economie en Ondernemen

Op dinsdag 22 januari is de Masterclass Economie en Ondernemen afgesloten. Uit handen van de directeuren van de deelnemende opleidingen van Saxion Hogescholen ontvingen ruim zestig leerlingen van het voortgezet onderwijs uit Raalte, Almelo en Apeldoorn het felbegeerde certificaat.

De Masterclass Economie en Ondernemen is een initiatief van een aantal economische opleidingen van Saxion Hogescholen. "Economie is saai", dat is wat veel scholieren uit het voortgezet onderwijs denken. Dit vooroordeel wilden de initiatiefnemers van Saxion graag wegnemen. Daarom is er een uitdagend en afwisselend programma opgezet om scholieren kennis te laten maken met economie en ondernemen.

In groepjes hebben de leerlingen gewerkt aan plannen om de haalbaarheid van een overdekte ijsbaan bij Huis te Eerbeek te realiseren. Een tweede opdracht was het verder uitbreiden van het Volkshuis in Deventer. Dit is een restaurant dat gerund wordt door mensen met een verstandelijke beperking. De leerlingen moesten een compleet businessplan met alle aspecten uitwerken; het idee, marktonderzoek, kostenanalyse, marketing etc.

Uiteindelijk werden beide plannen gepresenteerd aan de directies van de betrokken instellingen. De plannen zijn beoordeeld op haalbaarheid en originaliteit. De twee winnende groepjes presenteerden hun plan nogmaals tijdens de certificaatuitreiking.

De samenwerking tussen scholen in het voortgezet onderwijs en het hoger beroepsonderwijs is goed bevallen. Leerlingen, begeleiders en betrokken instellingen zijn erg enthousiast. Volgens projectleider Katinka van Heerde krijgt de masterclass in september bij belangstelling een vervolg. Een aantal leerlingen heeft ook al aangegeven geïnteresseerd te zijn in een economische vervolgopleiding.

De masterclass economie is een initiatief van opleidingen van de Saxion academies Hospitality Business School, Financiën, Economie en Management, en Mens en Arbeid. Deelnemende scholen waren het Noordik uit Almelo, het Veluws College uit Apeldoorn en het Carmel College Salland uit Raalte.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------