Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 29 januari 2008

Politie vraagt getuigen van poging tot doodslag

Enschede

In het belang van het strafrechtelijke onderzoek wil de politie graag in contact komen met een tweetal getuigen die zaterdagmiddag melding deden van een mogelijke steekpartij op de Korte Haaksbergerstraat in Enschede.

Zaterdagmiddag 26 januari jl. werd door twee personen bij een parkeercontroleur, die op de Haaksbergerstraat ter hoogte van het ziekenhuis liep, door twee personen doorgegeven dat er mogelijk een steekpartij had plaatsgevonden op de Korte Haaksbergerstraat in Enschede.

Een en ander werd doorgegeven en niemand aangetroffen. Wat later werd bekend dat een van de twee partijen, de aangever, zich ophield op de Marktstraat in Enschede. Op de Marktstraat werden de politiemensen aangesproken door een 18-jarige jongen uit Enschede. Hij vertelde dat hij even daarvoor op de Korte Haaksbergerstraat had gehad met een man. De man had hem vastgegrepen en had geprobeerd hem neer te steken met een mes. Omdat er op dat moment een aantal personen waren langsgelopen liet de man hem los en kon de 18-jarige ontkomen. De 18-jarige werd meegenomen naar het bureau voor het doen van aangifte.

Na een eerste onderzoek kon in de loop van de zaterdagmiddag een 64-jarige man uit Oldenzaal als verdacht van poging tot doodslag worden aangehouden. De man werd in de Binnenstad van Enschede in zijn auto gesignaleerd. In een van zijn jaszakken werd een mes aangetroffen wat in beslag is genomen. Na aanhouding is hij overgebracht naar het politiebureau waar hij is opgesloten en in de loop van zaterdagmiddag voor verder onderzoek in verzekering is gesteld.

Vandaag, dinsdag de 29e januari, zal de 64-jarige bij justitie worden voorgeleid. (08-011176)



Politie Twente