Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg, 29 januari 2008

TILBURG, 29 januari 2008

Bestuurder snorfiets gewond bij aanrijding

TILBURG: Een 70-jarige bestuurder van een personenauto reed maandagmiddag rond 17.00 uur vanuit de Boomstraat rechtsaf de Beukenstraat op. Hij verleende geen voorrang aan een snorfietser die op dat moment over de Beukenstraat reed. Een aanrijding was het gevolg waarbij de 64-jarige snorfietser lelijk ten val kwam. Hij is met een ernstige hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis waar hij ter observatie is opgenomen.

Heler loopt tegen de lamp

TILBURG: Surveillerende politieagenten zagen maandagavond licht branden in een garagebox aan de Dolomietenweide. Het bleek dat een man in zijn garage druk aan het werk was met allerlei motoronderdelen. De politieagenten voerde een routinecontrole uit waaruit bleek dat er in de garage een aantal onderdelen lagen, waaronder kentekenplaten en verzekeringsplaatjes van ontvreemde bromfietsen en motors. Daarop is de jongen, een 17-jarige inwoner van Tilburg, aangehouden voor heling. Alle goederen zijn inbeslaggenomen. Onderzoek naar de herkomst van de goederen zal binnenkort plaatsvinden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Vrouw onder bedreiging vuurwapen berooft van tas

TILBURG: Twee vriendinnen liepen maandagavond rond 23.40 uur over de Korenbloemstraat in de richting van de Thomas Kempestraat. Het tweetal liep naast een fiets die één van de vrouwen vast hield. Het slachtoffer werd plotseling van achteren bij haar keel gegrepen waarna ze twee mannen zag waarvan er één op een vuurwapen gelijkend voorwerp vast had. Beide vrouwen begrepen direct dat het om een overval ging en voelde zich erg bedreigd. De mannen grepen vervolgens de tas van haar stuur en de tas van achterop de fiets en liepen snel weg in de richting van het centrum. Beide daders hadden een leeftijd van rond de 23 jaar oud. Beide droegen een zwarte jas driekwart jas met bontkraag en een donkere broek. Beide hadden een capuchon op hun hoofd. De vrouwen zijn hierna snel weggelopen en hebben inmiddels aangifte gedaan van diefstal met bedreiging.

Auteur: Nicolette Bovenhorst