Provincie Noord-Holland

Datum

29-1-2008

Onderwerp

Statenleden kijken naar tracés Westfrisiaweg

Rienk v.d. Veen

De Statencommissie Wegen, Verkeer en Vervoer bezoekt woensdagmiddag 30 januari 2008 West-Friesland. Doel is de mogelijke tracé s van de Westfrisiaweg en de knelpunten daarin te bekijken en toegelicht te krijgen door medewerkers van het projectbureau. Start- en eindpunt gemeentehuis van Heerhugowaard.

De commissie heeft tot deze excursie besloten tijdens haar vergadering van 21 januari j.l. Het onderwerp tracé Westfrisiaweg was geagendeerd en insprekers kregen de gelegenheid hun zienswijze onder de aandacht van de commissieleden te brengen. Eerder, op 14 januari, hadden leden van de commissie WVV een bezoek gebracht aan Broekerhaven. Zij deden dat op uitnodiging van de actiegroepen Geen Weg Terug NO WAY en Niet door het lint. Vertegenwoordigers van deze actiegroepen hielden bij die gelegenheid een pleidooi voor een tracé noordelijk van de kernen Hoogkarspel, Lutjebroek, Grootebroek en langs bedrijventerreinen in Enkhuizen. Aansluitend aan het bezoek in Broekerhaven ontving het college van B en W van Stedebroec het gezelschap in het gemeentehuis van Stedebroec. Daar hield het college, gesteund door burgemeester Baas van Enkhuizen, een pleidooi voor een zuidelijk tracé.

De commissieleden zullen de informatie en opgedane indrukken betrekken bij het advies dat zij 18 februari 2008 over de Westfrisiaweg aan Provinciale Staten zullen uitbrengen.