Dienstenbond CNV

Nieuws

29 januari 2008

Plaatsingsregels Sociaal Plan UWV

Reeds eerder hebben wij u bericht dat wij met UWV in gesprek zijn over de noodzaak tot aanpassing van de plaatsingsregels en de wederzijdse gedachten hierbij. Met UWV zijn inmiddels meerdere gesprekken over dit onderwerp gevoerd en is een richting uitgezet voor de volgende gesprekken.

De adviesaanvraag over de Vernieuwing en de Landing WIA in het bijzonder is reeds ter advisering aan de Ondernemingsraad voorgelegd. In deze aanvraag staat de migratie geschetst tegen de achtergrond van het huidig Sociaal Plan. In onze optiek dienen de plaatsingsregels uit het huidig Sociaal Plan zo veel mogelijk als leidraad voor de migratie. Met UWV spreken wij over het systeem van deze plaatsingsregels aan de hand van de begrippen zelfde functie, uitwisselbare functie, passende functie en nieuwe functie. Ter sprake is of een aanpassing nodig is op deze begrippen en de toepassing van deze regels. Daarbij komen ook onderwerpen als
belangstellingsregistratie, toets op geschiktheid en voorrangspositie voor boventalligen aan bod.

Tot op heden hebben de gesprekken zich ontwikkeld tot beginselen die als basis dienen voor het maken van mogelijk nader uit te werken afspraken. Concrete afspraken zijn er echter nog niet gemaakt; zodra dit het geval is zullen wij u hierover uitgebreid berichten! Duidelijk is in ieder geval wel dat wij op dit moment niet over andere onderwerpen spreken dan enkel over een mogelijke aanpassing van de plaatsingsregels. De onderhandelingen over een nieuw Sociaal Plan in zijn geheel moeten nog van start gaan. Op korte termijn zullen CNV Dienstenbond en UWV wederom verder in gesprek gaan over dit onderwerp. Wij houden u op de hoogte!

Heeft u vragen of opmerkingen over deze info? Neemt u dan contact op met uw bestuurder Debbie Ritsma, tel. 035 - 64 60 580 of per e-mail hilversum@remove-this.cnvdibo.nl. voor individuele vragen over uw werk bij UWV kunt u contact opnemen met uw regiokantoor.