Dienstenbond CNV

Nieuws

29 januari 2008

Uitkomst supermarkt-cao bepaalt loonsverhoging van Albert Heijn Distributie

Door: Fedde Monsma

De voorbereidingen voor de supermarkt-cao (VGL) zijn inmiddels door CNV Dienstenbond gestart, deze cao moet ingaan op 1 april aanstaande. Op zich geen nieuws voor de medewerkers van Albert Heijn distributie, ware het niet dat Albert Heijn de supermarktloonsverhoging als vanzelfsprekend wil toepassen op de medewerkers van AH Distributie. CNV Dienstenbond is het daar absoluut mee oneens en informeert daarom de medewerkers.

In de onderhandelingen voor de AH Distributie-cao koppelt Albert Heijn de laatste jaren als vanzelfsprekend de supermarktloonsverhoging aan die van de cao voor distributie. Daar is dan geen discussie meer over mogelijk. CNV Dienstenbond is het daar volstrekt mee oneens. Dat betekent namelijk dat de medewerkers van de distributiecentra zelf helemaal niets te zeggen hebben over hun eigen loonsverhoging, immers die is op een andere plek vastgesteld!
Bijzonder eigenaardig, want de Distributie-cao is een zelfstandige, eigen cao van Albert Heijn. Daar horen ook eigen, zelfstandige voorstellen bij. Het kan dan niet zo zijn dat een externe cao, die niets met Albert Heijn Distributie te maken heeft, uw loonsverhoging bepalen kan en u daar zelf niets over te zeggen heeft?!

CNV Dienstenbond wil met Albert Heijn in gesprek over de automatische koppeling die AH maakt. Helaas komt dit gesprek niet van de grond ondanks de prioriteit die CNV Dienstenbond hieraan gegeven heeft. Al eerder heeft CNV Dienstenbond aangegeven in ieder geval de medewerkers te informeren over de voortgang van de cao-supermarkten als deze zoveel invloed heeft op de loonsverhoging van de medewerkers. Dat zullen we blijven doen.

Ook een mogelijk akkoord over de supermarkt-cao zal CNV Dienstenbond ter goedkeuring voorleggen aan de medewerkers van AH Distributie. Want, deze loonsverhoging geldt ook voor u volgens Albert Heijn. Dan heeft u er ook iets over te zeggen! In de uiterste consequentie zal CNV Dienstenbond de medewerkers zelfs vragen om actie te voeren over een te lage loonsverhoging in de supermarkt-cao.

CNV Dienstenbond peilt op dit moment de mening van de medewerkers in de supermarkten. Omdat deze cao voor een groot gedeelte ook uw arbeidsvoorwaarden bepaalt, kunt ook u meedoen. Dat kan op deze site.

CNV Dienstenbond houdt u op de hoogte van de vorderingen van de onderhandelingen voor de supermarkten. Dat doen wij voor onze leden, maar ook de niet-leden hebben daar groot belang bij.

Nieuwe leden krijgen de eerste drie maanden het lidmaatschap gratis. Bovendien krijgen leden bij het lidmaatschap een gratis rechtsbijstandsverzekering. Dat scheelt vergeleken met andere verzekeraars al gauw EUR150,- per maand! Maak uw ongeorganiseerde collega lid!

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze Info, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Fedde Monsma. Telefoon: 023-5651052, of per e-mail: f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl

Lid-werft-lidactie: Altijd Prijs!

In de eerste helft van 2008 voeren we een speciale lid-werft-lid actie met mooie prijzen! De opzet is eenvoudig. Naast de gebruikelijke waardebon van EUR 10.00 ontvangt u bij het aanbrengen van elk nieuw lid een waardepunt. Met 3 waardepunten kunt u al een fraai cadeau winnen. Maar voor het werven van 5 of 10 leden kunt u kiezen uit nog mooiere cadeaus. Ga voor de actie naar onze website: www.cnvdienstenbond.nl.
Let op: het nieuwe lid moet wel werkzaam zijn in onze sectoren en vallen onder CNV Dienstenbond. Doe mee voor een sterkere bond en een mooie prijs!