Ingezonden persbericht


BOSCH POWER TOOLS BESTAAT 80 JAAR
EN TRAKTEERT ALLE KLUSSERS OP EEN NIEUWE INSPIRERENDE WEBSITE

"The House of Bosch", een virtueel huis boordevol ideeën

Bosch Power Tools, marktleider en trendsetter in innovaties voor klussers, viert haar 80e verjaardag. Om haar verjaardag luister bij te zetten ontwierp Bosch een informatieve website, www.bosch-do-it.nl, vol met woon- en decoratie-ideeën en handige klustips. Bezoekers van de website wandelen virtueel door het Bosch huis en alles wat ze tegenkomen kunnen ze zelf maken. Door simpelweg op het voorwerp te klikken krijgt de bezoeker informatie over hoe het te maken, de benodigde materialen en gereedschappen, kosten en tijdsduur.

Nederlanders klussen online
Uit recent onderzoek, uitgevoerd door marktonderzoekbureau Insites onder 500 respondenten, blijkt dat Nederlandse klussers internet als een belangrijke bron van informatie zien: van de ondervraagden geeft 32% aan websites met klustips te raadplegen. Voor het aanschaffen van gereedschap oriënteert 43% zich op internet. Nederlandse klussers zijn ook erg actief, 47% geeft aan tenminste een keer per maand een klus in en om het huis te doen. De meeste klussen worden gedaan in de woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. De uitkomsten van dit onderzoek brachten Bosch op het idee om de website te ontwikkelen.

Inspiratie
Op www.bosch-do-it.nl kan de bezoeker een virtuele rondgang maken door het volledig ingerichte 'House of Bosch', dat tot de nok gevuld is met allerlei ideeën. Hier wordt u stap voor stap begeleid, van het eerste idee tot de uiteindelijke uitvoering. U begint met een virtuele rondgang door het volledig ingerichte 'House of Bosch', dat tot de nok gevuld is met allerlei ideeën. Vervolgens klikt u op een van de twee verdiepingen om een concreet idee te vinden. Maar u kunt natuurlijk ook inspiratie opdoen door op uw gemak door de woonkamers, de werkkamers of de slaapkamers te wandelen. Wat heel bijzonder is aan dit huis is dat u de stijl van de hele woning naar eigen smaak kunt aanpassen. Zo kunt u het huis een lichte, moderne of klassieke stijl geven.

Uitleg en instructies
Alle ideeën in het 'House of Bosch' mag u voor uw eigen woning gebruiken. Klik op het meubelstuk of de decoratie van uw keuze en u leest precies hoe u het zelf kunt maken. Want u mag dan wel klusser zijn, dat wil niet zeggen dat u ook alles zelf wilt uitzoeken. Het uitgebreide informatiepakket bevat niet alleen een volledige lijst van materialen en gereedschappen, maar u ziet ook hoe lang het project duurt, hoeveel het kost en hoeveel ervaring de klusser moet hebben. Bent u daarna nog niet helemaal zeker van uw zaak, dan kunt u een video-instructie downloaden. De uitleg is voorzien van talloze illustraties en helpt u stap voor stap bij de klus.

Ervaringen delen
Behalve aan creativiteit en tevreden klussers hecht Bosch veel waarde aan de mening van haar klanten. Iedereen die een project heeft uitgevoerd, wordt daarom van harte uitgenodigd om zijn of haar evaringen te delen met andere bezoekers en het project van een waardering te voorzien. Bovendien biedt Bosch op de website een uitgebreide woordenlijst, van A tot Z.

Gereedschappen
Bosch presenteert ook haar elektrische gereedschap, waarmee u de projecten op de site of uw eigen ideeën kunt verwezenlijken. Ook de dealerlijst komt goed van pas als u tijdens een project ontdekt dat u een Bosch Prio-schuurmachine nodig hebt of dat een Bosch Multitool toch wel erg handig zou zijn. Bovendien vindt u op www.bosch-do-it.nl verschillende manieren om in contact te komen met de specialisten van Bosch. Zij helpen u graag op weg als u hulp nodig hebt. Een bezoekje aan het 'House of Bosch' en de Bosch website is dus om verschillende redenen de moeite waard. ***



Ingezonden persbericht