Partij van de Arbeid

Zilveren speld voor Yke Bouma

29-01-2008 01:41

Yke Bouma (80) heeft uit handen van politiek leider Wouter Bos de zilveren speld ontvangen wegens haar grote verdiensten voor de partij. De laatste vijf jaar werkte ze als vrijwilliger op het partijbureau van de PvdA. Ze is een van de beste ledenwervers die de Partij heeft gehad en kon vanuit haar eigen idealen anderen overtuigen.

Yke is naast vrijwilliger op het partijbureau al zestig jaar lid van de Partij. Zij is iemand die geheel belangeloos jarenlang de blaren op haar voeten heeft gelopen voor de Partij. De PvdA moet het hebben van juist deze vrijwilligers. Zij verzetten bergen en houden de partij draaiende, aldus Wouter Bos bij het opspelden van de zilveren speld.

Een zilveren speld ontvang je niet zomaar. Daarvoor moet je aan strenge criteria voldoen. Je moet onder andere op bijzondere wijze - gedurende een periode langer dan 15 jaar - werkzaamheden hebben verricht, verantwoordelijkheid hebben gedragen of een bekwaamheid hebben getoond waarmee de Partij van de Arbeid en/of de sociaal-democratie in belangrijke mate gebaat is geweest.

En dat heeft Yke! Zo heeft ze niet alleen haar sporen verdiend door de ledenwerving, maar ze was ook altijd inzetbaar in tijden van drukte rond campagnes, geldinzamelingsacties en ledenraadplegingen. Yke hoefde je niet eens te vragen of ze mee wilde helpen, ze deed het gewoon, alles in het belang van de partij.

Wilt u ook een motor van de PvdA worden? Geef u dan op bij je lokale afdeling als vrijwilliger.