BouwNed

Bouwend Nederland begint met nieuwe instroomcampagne 29-01-2008

Voldoende personeel zorgpunt voor 2008

De zorg voor voldoende personeel wordt voor Bouwend Nederland een van de voornaamste speerpunt van 2008. Naast de campagne "De Bouw maakt het" is daarom, samen met de vakbonden, het initiatief genomen tot de instroomcampagne "The Skyline is Yours".

De bouw ziet zich in 2008 en volgende jaren geconfronteerd met een tekort aan goed opgeleid personeel. Enerzijds wordt samen met andere technische sectoren in dezelfde vijver gevist. Daardoor stagneert de instroom. Anderzijds stromen veel medewerkers uit, soms voortijdig, maar vooral door pensionering. De komende jaren gaan jaarlijks 14.000 medewerkers in de bouw met pensioen.
Voor Bouwend Nederland is dat reden om er dit jaar een schep bovenop te doen. In het kader van de instroomcampagne "The Skyline is Yours" komt de bouw naar de scholen toe en worden leerlingen in de gelegenheid gesteld bouwplaatsen te bezoeken. Doel is om zo het traditionele beeld van beroepen in de bouw bij te stellen. In tegenstelling tot wat jongeren vaak denken is de bouw anno 2008 een sector waarin met de modernste technieken wordt gewerkt. Evenmin is het zo dat wie in de bouw zijn carrière als timmerman begint, ook als timmerman met pensioen gaat. Voor iedere medewerker op de bouwplaats of op kantoor bestaat er de mogelijkheid een carrièrepad te doorlopen dat is gebaseerd op de eigen ambitie en competenties.

Instroom vasthouden
Zijn medewerkers eenmaal de sector ingestroomd, dan is het ook zaak ze vast te houden. Bouwend Nederland biedt haar leden hierbij ondersteuning aan de hand van een personeelshandboek, dat op dit moment in ontwikkeling is.
Het naslagwerk is aangepast aan de wijze waarop op dit moment het Human Resources Management in de bedrijven is verankerd, en biedt bedrijven praktische handvaten voor een up-to-date werkgeversbeleid. Voor de grotere bedrijven, waar al een personeelsfunctionaris of
-afdeling aanwezig is, zal op basis van onderzoek een aanzet worden gegeven om te komen tot een verdergaande professionalisering. Daarin zal ook rekening moeten worden gehouden met privé-wensen van medewerkers. Werk heeft vandaag een andere plek gekregen dan tien of twintig jaar geleden. Willen bouwbedrijven zich blijven onderscheiden als aantrekkelijk werkgever, dan zullen zij in gesprek moeten gaan met hun medewerkers. En hun vraag voor zijn: hoe kan het werkproces zo worden ingericht dat de medewerker zijn of haar kinderen naar school kan brengen? Of: behoort deeltijdwerk in verband met mantelzorgverplichtingen tot de mogelijkheden?

Modernisering
Hierop inspelen betekent dat bouwbedrijven ook iets van hun medewerkers mogen verwachten. Bijvoorbeeld om een vakstudie in de vrije tijd te doen. Ontwikkelingen in het bouwproces als het meer klant- en marktgericht werken maken het noodzakelijk dat andere competenties worden ingezet in het aansturen van mensen, het communiceren met klanten en het inspelen op de nieuwste administratieve eisen van het uitvoerende proces. Bouwend Nederland zal haar leden in 2008 instrumenten aanreiken voor modernisering en verdergaande professionalisering van het werkgeversbeleid. De inzet, kennis en competenties van de medewerkers moeten worden afgestemd op de inhoudelijke en organisatorische ontwikkelingen in de bedrijven.