Politie Brabant-Noord

Politie lost diverse woninginbraken in het land op

Schijndel, 29-01-2008 o Met de aanhouding van een 38-jarige man die illegaal in Nederland verbleef, denkt de politie 22 woninginbraken gepleegd in het hele land, opgelost te hebben.

De verdachte werd op 5 november 2007 aangehouden op de Zwembadweg in Schijndel. Agenten controleerden de man in zijn auto. Hij gaf een valse naam op, kon zich niet legitimeren en in de auto troffen de agenten een bivakmuts. Hij werd voor verder onderzoek inverzekeringgesteld.

De bivakmuts werd herkend op beelden van een pinautomaat. Daar werd gepind met bankpassen die weggenomen werden bij woninginbraken in Sint Oedenrode in de nacht van 24 op 25 oktober. Nader onderzoek wees uit dat de man gesignaleerd stond voor zes woninginbraken in Kerkdriel in december 2006. Bij een van die woninginbraken kon technische recherche van de politie DNA-sporen veiligstellen.

Half november 2007 trof de politie bij een brand in de woning van een 29-jarige inwoner van Heeze diverse goederen aan. Die bleken van diefstal afkomstig. Nader onderzoek wees uit dat deze goederen vermoedelijk zijn weggenomen door de 38-jarige verdachte uit Maastricht. De recherche heeft met het onderzoek naar de afkomst van deze goederen in totaal 22 woninginbraken opgelost.

De 29-jarige inwoner van Heeze en een 23-jarige Tilburger zijn als heler van de gestolen goederen gehoord.