Ingezonden persbericht


STRATO introduceert MobilePages: zelf websites aanpassen voor mobiele telefoons Eenvoudig en voordelig websites omzetten naar ideaal formaat voor mobiele apparatuur

Amsterdam / Berlijn, 29 januari 2008

Steeds meer mensen internetten met hun mobiele telefoon, maar veel websites zijn daar niet op berekend. Met de site builder MobilePages van STRATO kunnen ondernemers snel en eenvoudig een speciale versie van hun website creëren, die geschikt is voor mobiele apparatuur. De site is dan uitstekend zichtbaar op, en eenvoudig te navigeren vanuit het display van mobiele apparatuur als smartphones, pda's en BlackBerry smartphones. Daarnaast heeft een website voor mobiele apparaten een minimale datagrootte, waardoor internetters deze via hun mobiel snel en voordelig kunnen bekijken. Twee op de drie managers beschikken tegenwoordig over een mobiel of pda met internetmogelijkheden. 40 % maakt al gebruik van deze mogelijkheid en dit wordt alleen maar meer (Bron: Ernst & Young - ICT barometer 2007).

Ook voor beheerders zijn de voordelen groot. MobilePages is namelijk een Software-as-a-Service-oplossing (SaaS). Dit betekent dat ondernemers geen software hoeven te installeren en hun website voor mobiele apparaten vanaf elke pc kunnen beheren.

Ondernemers kunnen hun website voor mobiele apparaten tot in detail op maat maken met STRATO MobilePages. Zo hebben ze de keuze uit ruim twintig ontwerpen. Ook wat betreft links, tekst, afbeeldingen, structuur en vormgeving is de variatie eindeloos. Bovendien is er voor elke site een WYSIWYG-editor (What You See Is What You Get). Hiermee zien gebruikers direct na het invoeren van de content hoe de website eruitziet. Eén muisklik is vervolgens voldoende om MobilePages in de klanten-login te activeren. Bovendien kan een ondernemer de website voor mobiele apparaten onder een top-level-domein naar keuze (bijvoorbeeld .mobi, .nl, .com) of onder een subdomein online publiceren.

"Een duidelijke website voor mobiele apparaten is niet langer uitsluitend weggelegd voor grote bedrijven. Met STRATO MobilePages kunnen ook mkb-organisaties en zelfstandige ondernemers hier eenvoudig en voordelig van profiteren", zegt Damian Schmidt, CEO van STRATO. "Steeds meer klanten zoeken onderweg gericht naar informatie, bijvoorbeeld naar een adres, routebeschrijving of openingstijden. Ook hiervoor biedt MobilePages uitkomst. Zo berekent de geïntegreerde routeplanner binnen enkele seconden de beste route. Dit maakt onze site builder voor websites voor mobiele apparaten onmisbaar voor bedrijven met een moderne, commerciële website."

Met STRATO MobilePages gebouwde websites voldoen aan de voorwaarden van de .mobi-registratie voor websites voor mobiele apparaten. Tot 29 februari 2008 wordt bij elk nieuw hostingpakket een gratis .mobi-domein geleverd. Huidige STRATO-klanten kunnen MobilePages gratis activeren. Meer informatie is te vinden op: http://strato.nl/webhosting/packages/mobilepages.html.

###

Over STRATO
Met meer dan 3,5 miljoen domeinen en meer dan een miljoen klanten is het van oorsprong Duitse STRATO de op een na grootste hostingprovider van Europa. De organisatie is buiten Duitsland ook actief in Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, Italië en Spanje. STRATO biedt op de lokale situatie afgestemde homepagepakketten, hoogwaardige dedicated en virtuele servers en professionele webshops. STRATO is een 100 procent dochteronderneming van freenet AG en levert transparante kwaliteit op basis van TÜV-certificeringen. Naast procesmanagement (ISO 9001) en klantsupport (MS Servicekwaliteit) zijn de beide datacenters van het bedrijf ISO 27001-gecertificeerd. Sinds 1 januari 2008 zijn de twee eigen datacenters 100 procent CO2 -neutraal.