Ingezonden persbericht


Juniper Networks versterkt strategie voor grootzakelijke markt en introduceert nieuwe producten voor hoogwaardige netwerkinfrastructuren

Schiphol-Rijk, 29 januari 2008 - Juniper Networks, Inc. (Nasdaq: JNPR) heeft zijn strategie voor de grootzakelijke markt versterkt en zijn productaanbod uitgebreid met een nieuwe productfamilie van Ethernet-switches (zie afzonderlijk persbericht). Met deze uitbreiding van zijn portfolio is Juniper Networks bij uitstek gepositioneerd om bedrijven te voorzien van betrouwbare netwerkomgevingen. Bedrijven kunnen daarin applicaties inzetten, die zorgen voor onderscheidend vermogen en groei.

Innovatieve bedrijven die het netwerk als een kritische succesfactor zien, realiseren zich dat legacy-infrastructuren niet langer kunnen inspelen op de eisen en risico's van vandaag. Prestatiebeperkingen, onvermogen om snel in te spelen op nieuwe eisen en complex beheer versnipperen de IT-inspanningen en beperken de innovatie en het concurrentievoordeel.

"IT-afdelingen die grote organisaties ondersteunen, staan continu onder druk om in te spelen op de steeds wisselende eisen voor wat betreft applicaties en dienstverlening. Het netwerk is niet langer doorsnee loodgieterswerk. Het gaat nu om het in lijn brengen van bedrijfsprioriteiten met een netwerk dat optimale diensten levert", zegt Mark Fabbi, analist bij Gartner. "Een netwerkinfrastructuur moet operationele eenvoud en betrouwbaarheid bieden. Dan zijn applicaties en diensten snel inzetbaar. Oplossingen die daarvan uitgaan, voldoen aan de dynamische eisen van IT."

Een systeemgebaseerde aanpak

De krachtige netwerkinfrastructuur die Juniper levert, is de basis voor tal van grote, wereldwijd opererende bedrijven. De infrastructuuroplossingen van Juniper omvatten hoogwaardige IP-routing, Ethernet-switching, geïntegreerde oplossingen voor beveiliging en applicatieacceleratie, gecombineerd met een bewezen service en support en Juniper's beste partners die het netwerk en zijn applicaties versterken en beschermen.

"Juniper investeert in de innovatie die nodig is om hoogwaardige netwerkinfrastructuren te bieden", zegt Scott Kriens, bestuursvoorzitter en CEO van Juniper Networks. "Wanneer de prestaties van een bedrijf afhangen van de prestaties van het netwerk, biedt Juniper bedrijven meer keuzemogelijkheden en controle bij het voldoen aan zakelijke eisen. Tegelijkertijd kunnen ze kosten terugdringen."

Meer keuze en controle door software

JUNOS wordt nu ingezet in meer dan 200 netwerken van serviceproviders. De software is ontworpen met het oog op optimale beschikbaarheid, prestaties en veiligheid. De JUNOS-software helpt bij het automatiseren van netwerkbeheer door consistente implementatie van features in het netwerk. Daardoor kan een bedrijf de complexiteit, kosten en risico's van die implementaties terugdringen. Netwerkbeheerders krijgen meer tijd voor innovatie en het mogelijk maken van omzetgenererende applicaties.

Hoogwaardige IP-routing van vestiging tot datacenter

De J-series-routers van Juniper Networks bieden Gigabit Ethernet-prestaties voor hoofdkantoren, vestigingen en regionale kantoren. De M-series-multiservicerouters stellen bedrijven in staat verschillende netwerken te consolideren naar een enkele infrastructuur. De JUNOS-software is in beide series inzetbaar.

Hoogwaardige Ethernet-switches

Juniper Networks introduceert een nieuwe familie van Ethernet-switches, die gebruikmaakt van de JUNOS-software. De EX-series omvatten drie families: de EX 3200, 4200 en 8200. Deze switches zijn ontworpen om in te spelen op de technische, zakelijke en bedrijfseconomische eisen van een servicegerichte infrastructuur. De EX-series bieden in dat verband de operationele eenvoud en betrouwbaarheid die de inzet van convergente applicaties binnen de onderneming versnelt.

Geïntegreerde beveiliging

De geïntegreerde beveiligingoplossingen van Juniper Networks zijn erop gericht de risico's van het inzetten van bedrijfskritische applicaties via het netwerk te reduceren. Juniper levert in dit verband geïntegreerde devices voor Firewall/IPSec VPN, SSL VPN appliances voor veilige toegang tot bedrijfssystemen, Intrusion Prevention-producten die aanvallen op het netwerk proactief identificeren en tegenhouden, en Network Access Control-oplossingen die eindpunten koppelen aan identiteiten en het netwerk.

De Integrated Security Gateways FW/VPN's met optionele geïntegreerde Intrusion Detection and Prevention (IDP) zijn ontworpen om schaalbare, betrouwbare en geavanceerde bescherming te bieden op netwerk- en applicatieniveau.

De Secure Services Gateway (SSG) met geïntegreerde beveiliging-appliances, combineren prestaties met beveiliging en LAN/WAN-connectiviteit voor gebruik in bedrijfsvestigingen waar geen uitgebreide IT-ondersteuning beschikbaar is. Applicatieverkeer is beschermd tegen wormen, spyware, trojans en malware door een complete optionele set van Unified Threat Management-beveiligingsmogelijkheden.

Versnellen van convergente applicaties

De WX-applicatieacceleratieplatforms van Juniper Networks zijn sterk schaalbare applicatieacceleratieoplossingen die de prestaties over een WAN aanzienlijk verbeteren. De platforms werken end-to-end met tal van applicaties, waaronder webgebaseerde software, client-server-, maatwerk-, spraak- en video-oplossingen. De platforms bieden verder een brede reeks van beheertools voor het monitoren van, en rapporteren over prestaties.

Uitgebreide service en support

Juniper Networks biedt een brede scala van diensten die de inzet van hoogwaardige infrastructuren krachtig ondersteunen. De dienstverlening omvat onder meer follow-the-sun-support en onderhoud, installatie en configuratiediensten, opleiding, training en technische certificering, en wordt verricht door engineers en ervaren consultants die volledig zijn vrijgemaakt om bij de klant support te leveren. Met deze diensten kan een klant de inzet van convergente applicaties versnellen.

Uitgebreid partnernetwerk

Juniper Networks werkt nauw samen met toonaangevende partners in de netwerk- en beveiligingsindustrie. Het Juniper Solutions Alliances Program omvat allianties met partners op het gebied van applicaties, netwerkbeheer, beveiliging, opslag, spraak- en draadloze technologie.

Event

Juniper Networks organiseert een Global Enterprise Event op 29 januari 2008 in New York. Het event is live te volgen op www.juniper.net via een webcast die begint om 13.30 uur GMT.

###

Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.