KNHS


Loes Reinders wint Hartog Lucerne Trophy Hardenberg
29 januari 2008

HARDENBERG (KNHS) Loes Reinders (Warnsveld) en Jesper Romp (Riel) waren het afgelopen weekend in Hardenberg de beste stijlruiters. Een foutloos parcours in de eerste manche was voor Reinders voldoende om Romp ook na de tweede manche achter zich te houden en de overwinning mee naar Warnsveld te nemen. Jens van Grunsven (Veghel) reed een sterkere tweede manche, voldoende om Romp te passeren, maar niet genoeg om het stijlverschil met Reinders goed te maken.

Tijdens de tweede competitiewedstrijd die verreden werd op het nieuwe Boertjes Pony Indoor evenement in Hardenberg, beloonde topspringruiter Willem Greve zeven deelnemers met een acht voor hun wijze van rijden. Al na deze tweede competitiewedstrijd lijkt de invoering van de stijlbeoordeling de eerste vruchten af te werpen.

Aimée van Gerwen (Vught), die tijdens de eerste competitiewedstrijd in Nieuw en St. Joosland nog eerste werd, behaalde nu de vierde plaats met haar pony Nanny Fine. Na twee competitiewedstrijden gaat Van Gerwen aan de leiding met 33 punten, op de voet gevolgd door Romp met
30 punten. De volgende competitiewedstrijd vindt plaats in Balkbrug op
9 februari 2008.

UITSLAG:

1: Loes Reinders(Warnsveld), Jonny; 5

2. Jens van Grunsven (Veghel), Silvers Dream; 6
3. Jesper Romp (Riel), Dollar Girl; 7

4. Aimée van Gerwen (Vught) Nanny Fine; 11

5. Stefan van Veldhuizen (Voorthuizen) Pretty Face; 14

Tussenstand:

1. Aimee van Gerwen (Vught), Nanny Fine; 33
2. Jesper Romp (Riel), Dollar Girl; 30

3. Loes Reinders (Warnsveld), Jonny; 20

4. Jelmer Hoekstra (Middelharnis) Especiale; 17
5. Jens van Grunsven (Veghel) Silver Dream; 17