Leefbaar Rotterdam

dinsdag, januari 29, 2008

Katendrecht wil agent in plaats van alarmknop

Na een reeks overvallen, vernielingen en geweldsmisdrijven op Katendrecht, wordt de roep om meer blauw op straat en cameratoezicht steeds luider. Een gemeentelijke subsidie voor een alarmknop is volgens de PvdA voorzitter vooralsnog de beste oplossing.

De veiligheidssituatie op Katendrecht loopt weer drastisch uit de hand. Ramen worden ingegooid, een caféhouder is bedreigd en er was een overval op een sigarenwinkel. De situatie is vooral verergerd na afloop van het preventief fouilleren op Katendrecht. De bewoners pleiten voor cameratoezicht en willen ook s avonds en s nachts meer politie zien. Dan vindt namelijk de meeste overlast plaats.

Een gemeentelijke subsidie voor een alarmknop, zoals voorgesteld door PvdA voorzitter Van Heemst, zal geen overvaller van zijn daad weerhouden. Daarnaast brengt het weer meer regeltjes en overheidsbemoeienis met zich mee en het laat lang op zich wachten. Dit zijn geen concrete maatregelen waar bewoners en ondernemers mee geholpen worden.

Wat het college zou moeten doen, is voor meer politie en cameratoezicht zorgen en bekende veelplegers na vrijlating dicht op de huid zitten. Ook het preventief fouilleren zou wat Leefbaar Rotterdam betreft, zo snel mogelijk weer ingevoerd moeten worden. Hennie van Schaik zal hierover, tijdens de actualiteitenraad van 31 januari, vragen aan het college stellen.