Gemeente Utrecht

2008 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
06 Vragen van mevrouw ir. I.G.M. de Bondt en de heer dr. ir. W.W. Buunk (ingekomen 29 januari 2008)

Een bewoner van de Molenbeekstraat heeft de afgelopen 2 jaar herhaaldelijk gevraagd om de plaatsing van een paaltje of plantenbak die moet verhinderen dat buurtbewoners over het trottoir en verder over een voetpad rijden om vlak voor hun huis op een voetpad te parkeren. Door hun rijgedrag brengen ze spelende kinderen in gevaar. De betreffende buurtbewoners brengen kennelijk als bezwaar tegen het plaatsen van een paaltje in, dat hulpdiensten niet bij het rijtje woonwagens kan komen. Deze zijn echter vanaf de Schaarbeekstraat bereikbaar via verwijderbare paaltjes, indien er geen auto op het met wit kruis weggestreepte parkeervak staat.


1. Bent u het met de VVD-fractie eens dat de veiligheid van spelende kinderen niet in het geding mag komen?
2. Klopt het dat een paaltje in de Molenbeekstraat is geplaatst en weer verwijderd? Zo ja, waarom is dit gebeurd?
3. Op welke wijze hebben bewoners in het verleden invloed uitgeoefend op de beslissing om het paaltje te plaatsen en eventueel weer te verwijderen?
4. Dit lijkt wellicht een handhavingsprobleem, maar deelt u de mening van de VVD dat het eenvoudiger en goedkoper is om een paaltje te plaatsen?
5. Gaat u opnieuw een paaltje of plantenbak plaatsen? Zo nee, waarom niet? Zo ja, op welke termijn?
6. Kan het met een wit kruis weggestreepte parkeervak aan het begin van de Schaarbeekstraat door herinrichting (ophoging van het trottoir) worden verwijderd, zodat duidelijker wordt dat dit geen parkeervak is en daarmee de toegang voor hulpdiensten verzekerd is?