Deelgemeente Charlois Rotterdam

Halsterenstraat meest kindvriendelijke straat

Tijdens het Opzoomergala, dat donderdag 24 januari is gehouden, is de Halsterenstraat in Pendrecht uitgeroepen tot de meest kindvriendelijke straat van Rotterdam.

De speelplek in de Halsterenstraat en de op de garagedeuren geschilderde Pleinregels (foto: fotopersbureau Cor Vos). De bewoners van deze straat zorgen er samen voor dat kinderen onbezorgd met elkaar op straat kunnen spelen en maken werk van een goed contact tussen jong en oud. Hiervoor kregen zij in aanwezigheid van prinses Máxima een Opzoomeraward.

Vorig jaar januari werd de vernieuwde speelplek in de Halsterenstraat heropend. Nadat de voormalige speeltuin tijdens de jaarwisseling van 2005 op 2006 door brand werd vernield, ondernamen twee bewoonsters, Sjannie en Sila, actie om de speelplek opnieuw ingericht te krijgen. Zij gingen in de buurt langs de deuren en zochten contact met de deelgemeente die de herinrichting financieel mogelijk maakte. Thuis Op Straat stelde samen met de omwonenden en de kinderen Pleinregels op om de speelplek schoon, heel en vooral gezellig te houden.

De prijswinnaars krijgen 1000 euro, die zij moeten besteden aan het leefbaar maken van hun straat.

Naast de Halsterenstraat kregen nog vijf straten een Opzoomeraward voor het 'opzoomeren' van hun straat in de categorieën Schone Straat, Creatieve Straat, Goeie Buren Straat, Kleurrijke en Pechstraat. Uit Pendrecht was ook de Ooltgensplaathof genomineerd in de categorie Schone straat. Zij kregen de derde prijs.
Dit jaar waren vierhonderd straten genomineerd voor de Opzoomeraward.