Gemeente Vlaardingen


Afspraken ontwikkeling Broekpolder

29 januari 2008

De overheid laat burgers ruimte om initiatief te nemen en rust hen toe om voluit mee te doen'. Het staat zelfs in het regeerakkoord. Maar hoe doe je dat, ruimte geven? Wat betreft de Broekpolder is dat nu geregeld in een convenant tussen de Stichting Federatie Broekpolder en de gemeente. Het convenant is dinsdag 22 januari ondertekend.

De Stichting Federatie Broekpolder bestaat uit gebruikers en belanghebbenden van de Broekpolder. Samen met de gemeente wil de stichting de kwaliteit van het groen en de recreatiewaarde van de Broekpolder gaan verbeteren. De Federatie:

* kan dwingend adviseren over het dagelijks onderhoud van de Broekpolder (het college van B&W kan alleen in zwaarwegende gevallen hiervan gemotiveerd afwijken);

* krijgt een eigen budget voor kleine verbeteringen;
* neemt het voortouw bij het ontwikkelen van ingrijpender ideeën. Raad, college van B&W en Federatie beslissen hier uiteindelijk samen over.

Door duidelijk afspraken in een convenant vast te leggen, hopen de partijen het burgerinitiatief voor de Broekpolder ruimte te geven en tegelijkertijd recht te doen aan de wettelijke bevoegdheden van college van B&W en gemeenteraad. Deze innovatieve samenwerkingsvorm is tot stand gekomen met hulp van het ministerie van Binnenlandse Zaken (zie www.inaxis.nl).

En nu de plannen nog!