Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 29 januari 2008

Expositieruimte zoekt grenzen op van kunst en commercie

SOCO: kleinschalig initiatief, grote impuls voor de creatieve industrie

De derde expositie Redefining the Space in de vierdelige serie Creative Play, Productive Fun is wegens groot succes verlengd tot eind maart. In deze expositie staan geavanceerde technologische instrumenten en middelen als multi-point touchscreens en motion tracking centraal. Deze nieuwe technologie is van grote invloed op onze omgang met computers, met name binnen publieke ruimtes zoals bibliotheken en scholen.

Redefining the Space toont kunstwerken van jonge nationale en internationale kunstenaars uit verschillende disciplines. De getoonde werken concentreren zich op het grensgebied tussen toegepaste en autonome kunst. In Redefining the Space wordt nieuw werk van Ralph Das (NL), Janis Pönisch (DE), Lucia Luptáková (SZ) en Peter Distol (USA) getoond. Tijdens deze expositie is het mogelijk om de kunstwerken te zien en te ervaren, zoals te zien is in NOS Headlines en in het VPRO-programma In de ban van het Ding.

SOCO is een initiatief waar met grote regelmaat exposities en andere, aan kunst gerelateerde, evenementen plaats vinden. SOCO functioneert als expositieruimte waar de kunstenaar in contact wordt gebracht met commerciële organisaties. Hierdoor wordt een impuls gegeven aan de Nederlandse creatieve industrie. Het resultaat van deze combinatie biedt nieuwe mogelijkheden binnen de kunstwereld (en daarmee een grotere, publieke belangstelling). Tegelijkertijd levert het een meer kunstzinnige benadering op (met experimentele werkmethoden) voor de commerciële sector. SOCO fungeert niet alleen als expositieruimte, maar is daarnaast ook actief betrokken bij onderzoek en ontwikkeling van nieuwe sociale toepassingen. SOCO biedt als productiehuis kunstenaars en ontwerpers kennis van nieuwe, technologische ontwikkelingen aan, middels workshops. Door workshops wordt hen de mogelijkheid geboden de geavanceerde technieken binnen een creatief concept toe te passen. Op deze manier stuwt SOCO de ontwikkeling van de technologische toepassingen voort, net als grote bedrijven als Apple, Philips en Microsoft op dit gebied doen.

Als resultaat van eerder gehouden workshops over multitouch-computing en creatieve applicaties worden 6 nieuwe baanbrekende concepten gepresenteerd op 14 februari (20:00 - 22:00 uur) in de SOCO expositieruimte.

Expositie: Redefining the Space
Wanneer: tot maart 2008
Waar: SOCO, Bloemstraat 162, Amsterdam
Openingstijden: do. en vr. 14.00 - 19.00 uur, za. en zo. van 13.00 - 18.00 uur Toegang: Gratis

www.socoamsterdam.nl

----------

Voor meer informatie en beeldmateriaal in hoge resolutie: De MediaVilla | 020 7176215 | www.demediavilla.nl
Jeske Kapitein | jeske.kapitein@demediavilla.nl
Selma Busing | selma.busing@demediavilla.nl
Beeld is in hoge resolutie rechtenvrij beschikbaar via de online beeldbank van De MediaVilla.