Warmond Verdachten van wonininbraak aangehouden

Drie mannen zijn dinsdagmorgen 29 januari door de politie aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Mathenessestraat. Bij die inbraak werd een digitale fotocamera gestolen. Om 05.00 uur kwam één van de bewoners thuis en zag drie mannen weglopen. Daarna ontdekte hij dat er was ingebroken en belde 112. De politie startte direct een zoekactie. Een melding bracht de politie naar de Herenweg waar ze één van de drie, een 18 jarige man uit Sassenheim, wist aan te houden. De zoekactie naar de andere twee ging door. Er werden daarbij politiehonden en een helikopter ingezet. Rond 09.40 meldde een inwoner dat hij twee mannen bij een sportcentrum aan de Herenweg had zien rennen. Een andere getuige vertelde de agenten dat hij twee mannen in het bos aan de Dinsdagsewetering had zien lopen. De bemanning van de helikopter kreeg de twee ook in het zicht en bracht de agenten bij hen. De twee, een 17 jarige man uit Sassenheim en een 17 jarige man uit Lisse zijn vervolgens aangehouden. Alle verdachten zitten voor het onderzoek vast.

Nieuwkoop Overval in woning

Dinsdag 29 januari vond even na 06.30 uur een overval plaats in een woning aan de Stibbe. Drie gemaskerde mannen drongen de woning binnen en eisten onder bedreiging van een vuurwapen geld van de bewoner. De mannen zijn er na de overval vandoor gegaan met een geldbedrag en met de auto van de bewoner. De auto werd omstreeks 11.00 uur aangetroffen op de Oostkanaalweg (Aarlanderveen). De politie heeft direct na de melding even voor 07.00 uur in de wijde omgeving uitgekeken naar de overvallers. Dit heeft echter niets opgeleverd. De bewoner, een 19 jarige man, liep tijdens de overval letsel op in zijn gezicht. De politie doet verder onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Vlist Auto rijdt door na aanrijding

Een 17 jarige jongen uit Schoonhoven is op de Fransekade in Vlist ten val gekomen nadat hij door een auto geraakt werd. De aanrijding vond plaats op woensdag 23 januari, rond 07.15 uur. De jongen fietste over de Fransekade toen hij door een Renault Twingo geraakt werd. De jongen kwam ten val. De bestuurder van de auto is doorgereden zonder zich te bekommeren om de fietser. De politie komt graag in contact met de bestuurder van deze auto en vraagt haar/ hem contact op te nemen via 0900-8844. Getuigen worden eveneens verzocht contact op te nemen.

Gouda Insluiping in woning

Maandag 28 januari vond tussen 21.30 en 22.45 uur vermoedelijk een insluiping plaats in een woning aan de Van Henegouwenstraat. Terwijl de bewoners boven waren wist iemand ongezien de woning binnen te komen via de onafgesloten achterdeur. De bewoners misten de volgende morgen onder meer twee mobiele telefoons, een portemonnee en een videocamera. De politie verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien zich te melden via 0900 - 8844.