Time : 16:11:46
Date : 29 January 2008
Sender Name: Federale Politie - Police Federale

Opsporingsbericht : gewapende overval op electrozaak te Middelkerke De politie en het parket van Brugge zijn op zoek naar de mannen die 10 dagen geleden de electrozaak STAR PLUS hebben overvallen in Middelkerke.
Op vrijdag 18 januari 2008 kwamen 2 gemaskerde en gewapende mannen rond kwart voor 7 's avonds de winkel binnen aan de Papaverstraat in het Sea Shoppingcenter in Middelkerke.
De mannen forceerden de toegangsdeur en bedreigden de uitbaters en het winkelpersoneel met vuurwapens. Ze eisten de inhoud van de kassa en van de kluis en gingen er vandoor met zo'n 3000 euro. De daders werden gefilmd door bewakingscamera's. Het tweetal droeg opvallende kledij :

- De grootste van de twee gaf de bevelen en had duidelijk de leiding. Hij is struis gebouwd en tussen 1m80 en 1m90 groot. Hij is blank en spreekt Frans met waarschijnlijk een Oost-Europees accent. Hij droeg een donkergroene regenjas, een donkere broek en donkere schoenen. Hij was vermomd met een zwarte muts en een carnavalsmasker dat een oude man voorstelt. Hij droeg grijze werkhandschoenen en is vermoedelijk linkshandig.

- Zijn handlanger is normaal gebouwd en ongeveer 1m65 groot. Hij droeg een groene nylonvest met een roze kraag en roze mouwen. Op de voorkant staat een roze streep met daaronder een blauwe zak met ritssluiting. Hij droeg witte sportschoenen en een blauwe trainingsbroek met een fijn wit streepje en afgewerkt met elastiek onderaan de broekspijpen. Hij was vermomd met een bivakmuts met uitgesneden ogen en mond en hij droeg gele werkhandschoenen. Hij had een grijze schoudertas bij zich.
Meent u deze mannen of de kledij te herkennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie.
De speurders zoeken ook nog getuigen die een vreemd voertuig hebben gezien, kort voor of na de feiten, in de nabijheid van de electrozaak. Mogelijk stond er een vluchtwagen klaar op de parking van het warenhuis LIDL. Een getuige zag er een donkere wagen met 3 of 4 personen aan boord.
Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119