Provincie Utrecht

GS stemmen in met Pact van Rijnauwen, krachtige impuls voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie tot 2011

29-1-2008 -

11 februari bekrachtiging van het Pact met ministers en gedeputeerden op Fort bij Rijnauwen, Bunnik

Het college van gedeputeerde staten van Utrecht is één van de bestuurscolleges die instemmen met het Pact van Rijnauwen. De andere partijen die bij deze afspraken zijn betrokken zijn het Rijk, de departementen LNV, OCW, VROM, V&W, Defensie en de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant. De afspraken gaan over de uitvoering van zo'n 150 projecten die zijn ingediend door gemeenten, waterschappen en terreineigenaren, onder leiding van de provincies en zijn vervat in een programma 2008-2011. Met het programma is 150 miljoen euro gemoeid.

Als ook de andere colleges hebben ingestemd met het Pact, zullen de betrokken bestuurders op 11 februari een werkbezoek brengen aan Fort Rijnauwen, waar zij in een creatieve setting met elkaar een arena betreden op een 'waterliniekaart' en daar via debat en het planten van vlaggen het akkoord met elkaar bekrachtigen. Projectgedeputeerde mw. A.H. Raven van provincie Utrecht is als één van de medeondertekenaars van het Pact bijzonder opgetogen.
"Dat we met zoveel partijen aan zoveel projecten kunnen gaan werken is een bijzondere mijlpaal. We gaan met elkaar de Linie verder zichtbaar maken in projecten die het landschap mooier maken en beleefbaar voor mensen. Op de elfde februari meer hierover, samen met mijn collega's."