Hoogheemraadschap van Rijnland


Noordwijk aangescherpt

Veiligheidssituatie op strand Noordwijk aangescherpt

Tweede zandsuppletie van start

De werkzaamheden aan de kustversterking gaan deze week een nieuwe fase in. Na het afronden van de dijk-in-duin-constructie is het nu tijd voor de tweede zandsuppletie. In 20 dagen tijd wordt er een miljoen m3 zand opgespoten. Deze werkzaamheden zorgen voor een gevaarlijke situatie voor iedereen die zich op het strand begeeft. Het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Noordwijk hebben daarom besloten extra veiligheidsmaatregelen te nemen.

Het opspuiten van het zand op het strand zorgt voor een gevaarlijke situatie. Niet alleen tijdens het opspuiten, maar vooral ook daarna. Het opgespoten zand heeft tijd nodig om in te zakken. Tot die tijd is het drijfzand. Het strand betreden wordt daarmee dan ook letterlijk een levensgevaarlijke onderneming. Om te zorgen dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan zal het strand vanaf dinsdag 29 januari 24 uur per dag bewaakt worden.

Gebied

Het gebied waar gesuppleerd wordt is daarnaast groter dan de vorige keer het geval was. Naast het gebied voor de Koningin Wilhelmina Boulevard, zal er nu ook voor de Koningin Astrid Boulevard (afrit 2 t/m 6) en de Zeereep gesuppleerd worden. Dit gebied is tot en met de opening van het strand in april afgesloten voor publiek. Personen die zich tijdens de suppletie toch op het afgesloten strand begeven zijn in overtreding en lopen het risico een bekeuring te krijgen van de politie.

Voor meer informatie over de kustversterking kijkt u op www.rijnland.net/kustversterking. Voor vragen mailt u naar kustversterking@rijnland.net
'Droge voeten, schoon water!'