Gemeente Hoorn


HollandCollect biedt alternatief aan stichting t Zwervertje

29 januari 2008 - HollandCollect heeft stichting t Zwervertje laten weten dat de stichting geen vergunning krijgt voor het inzamelen van papier via zijn eigen ophaalsysteem. HollandCollect biedt een alternatief in de vorm van een brengpunt bij de dagopvang van de stichting. Mensen die 't Zwervertje een warm hart toedragen, kunnen de stichting ondersteunen door hun oud papier naar dit punt te brengen. Hiermee behoudt t Zwervertje een deel van de inkomsten en dagbesteding (papier sorteren). Momenteel halen zeven sportverenigingen en (charitatieve) instanties oud papier op in Hoorn. t Zwervertje wil deze organisaties vragen een deel van hun wijk aan t Zwervertje af te staan. Het college van B en W is positief over dit initiatief en zal dit per brief aan de verenigingen en instanties laten weten.

De gemeente Hoorn heeft een goed functionerend ophaalsysteem. De verenigingen en instanties komen op een vaste dag in de hun toebedeelde wijk één keer in de twee weken langs om het oud papier en karton in te zamelen. Als t Zwervertje een vergunning zou krijgen voor het ophalen van papier via hun blauwe bakken, dan ontstaan 'gaten' in de bestaande inzamelwijken en ontstaat onduidelijkheid over ophaaldagen. Hierdoor missen de verenigingen die nu ophalen inkomsten en wordt het mogelijk voor hen onaantrekkelijk het restant op te halen. Het college wil daarom geen alternatieve ophaalsystemen toelaten naast het huidige goed werkende systeem.

Momenteel halen zeven sportverenigingen en (charitatieve) instanties oud papier op in de hun toebedeelde wijk van Hoorn. Het college van B en W is positief over het initiatief van t Zwervertje om deze organisaties te vragen een deel van hun wijk af te staan. Als ze er samen uitkomen om tot een nieuwe verdeling te komen, en het 't Zwervertje bereid is onder de voorwaarden van HollandCollect oud papier op te halen, dan kan ook 't Zwervertje via HollandCollect de benodigde vergunning krijgen. De voorwaarden van HollandCollect zijn dat elke twee weken op een vaste dag in de eigen wijk met de vrachtwagens van Roele de Vries het papier wordt opgehaald.