Ingezonden persbericht


Samenwerkende registeraccountants & accountants-administratieconsulenten


370 kantoren. Eén mentaliteit.

Persbericht

SRA onderzoekt ervaring met fiscale aangiftesoftware

Aandacht voor stabiliteit van de software is nog gewenst

Nieuwegein, 29 januari 2008; SRA heeft inmiddels voor de vierde keer het gebruik van professionele fiscale aangiftesoftware met de specifieke mogelijkheden en de ervaringen van de gebruikers in kaart gebracht. Aan de uitgebreide enquête verleenden maar liefst 188 SRA-Kantoren hun medewerking. De enquête geeft een goed beeld van de pluspunten en de eventuele knelpunten in de praktijk, die als input kunnen dienen voor gesprekken met softwareleveranciers. Met de resultaten beschikken de SRA-Kantoren over informatie waarmee zij het meest geschikte pakket voor hun organisatie kunnen kiezen.

Opvallend is dat de markt in softwarepakketten in zes jaar tijd compleet veranderd is. Eind 2007 wordt de aangiftesoftware van Kluwer, nog marktleider in 2001, vrijwel niet meer gebruikt in SRA-verband. Het gebruik van Montana en Unit 4 is daarentegen fors toegenomen met resp. 30 en 33%.Voor de kleine kantoren (tot 500 IB-aangiften) is Elsevier de absolute markleider terwijl SDU marktleider is voor de categorie boven de 1250 aangiften. Daartussen is de markt wat meer in evenwicht. De verdeling van de markt vloeit onder meer voort uit de technische oplossingen waarvoor de leveranciers hebben gekozen voor hun aangifteopslag.

De SRA-Kantoren spreken in het algemeen een hogere waardering uit voor bijna alle pakketten. Dat geldt in iets mindere mate voor de stabiliteit van de software. Het gemiddelde oordeel over de kwaliteit van de pakketoptimalisatie steeg, onder meer onder invloed van de aandacht die SRA daarvoor vroeg. Evenals in 2005 krijgt de software van Elsevier gemiddeld de hoogste waardering van de SRA-Kantoren.

Noot voor de redactie,