Leiden, 29 januari 2008

IBA Health benoemt Wim Botermans tot
Managing Director Azië

Peter Herrmann, Country Manager iSOFT Duitsland, treedt op als ad interim manager iSOFT Nederland

IBA Health Group heeft Wim Botermans, momenteel Country Manager iSOFT Nederland, met ingang van 1 februari a.s. benoemd tot Managing Director voor regio Azië, waaronder Zuid Oost Azië, China en India. In zijn nieuwe functie is hij verantwoordelijk voor de verkoop, de uitvoering en de ondersteuning in dit gebied. Peter Herrmann, Country Manager van iSOFT Duitsland, neemt het management van iSOFT Nederland ad interim op zich.

Wim Botermans heeft de afgelopen 7,5 jaar de leiding gegeven aan iSOFT Nederland en heeft in die tijd met het bedrijf diverse veranderingen doormaakt. In het najaar van 2007 werd het bedrijf overgenomen door de Australische IBA Health Group. Onder zijn leiding heeft iSOFT Nederland zijn positie als een vooraanstaand speler op de Nederlands markt voor zorg ICT-oplossingen verder versterkt. Vele ziekenhuizen gebruiken een zorginformatiesysteem van iSOFT. Botermans heeft tevens een belangrijke rol gespeeld bij het in de markt zetten van iSOFT's toekomstige product: LORENZO.

Botermans zegt over zijn nieuwe uitdaging: "Ik ben zeer vereerd dat ik door onze Chairman Gary Cohen ben gevraagd om leiding te geven aan de Aziatische markt. Dit gebied heeft een enorm bevolkingsaantal en biedt daarom ongekende kansen op het gebied van de gezondheidszorg. Verder sluit het uitstekend aan op de internationale ervaring die ik heb opgedaan voordat ik bij iSOFT kwam."

Over iSOFT
iSOFT heeft 35 jaar ervaring in de Nederlandse gezondheidszorg en is onderdeel van de Australische IBA Health Group. In Nederland wordt de dagelijkse zorg van zo'n 40% van alle Nederlandse ziekenhuisbedden aan iSOFT toevertrouwd. Tevens hebben we een leidende positie in de markten voor ziekenhuisapotheken en huisartsen. iSOFT claimt een belangrijke rol in de vernieuwing van zorg door de toepassing van innovatieve systemen. iSOFT heeft ruim 250 medewerkers, verspreid over vestigingen in Leiden, Nieuwegein en Groningen.