Officiële opening Steunpunt Heemburgh

29/01/2008 16:20



Stichting Vestia Groep



Een deel van de bewoners woont er al een half jaar en in de laatste 2 maanden van 2007 trokken ook de andere bewoners in hun appartementen die zich boven het steunpunt bevinden. Op dinsdag 22 januari is steunpunt Heemburgh officieel geopend door wethouder zorg, ouderen, natuur en milieu, Frank Speel en de bewoners van dit complex. Tegelijkertijd is er aandacht besteed aan de fusie tussen Steinmetz en de Compaan die sinds 1 januari een feit is. De organisatie draagt voortaan de naam Steinmetz/ de Compaan en biedt ruim 2.300 mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking en mensen met niet aangeboren hersenletsel een plek om hun leven zoveel mogelijk zelfstandig te leven in een veilige woonomgeving.

De beide locatieleiders, Edwin Albers en Nicolette Jansen trapten af en gaven een kort overzicht van het verloop van de bouw van het steunpunt, de oplevering, de verhuizing en de activiteiten die met een aantal bewoners van de Schiebroekstraat ontwikkeld zijn. Daarna nam de wethouder het stokje over en gaf in zijn toespraak aan heel blij te zijn met de komst van dit steunpunt in Oosterheem. Hij feliciteerde de bewoners en deelde mee dit soort projecten, waarbij het belang van de bewoners voorop staat, een zeer warm hart toe te dragen. Frank Speel zal zich in de toekomst in blijven zetten om samen met Steinmetz/ de Compaan nieuwe initiatieven te ontplooien. Vestia Zoetermeer bouwde het steunpunt en Jenny Commandeur, directeur, sprak ook haar blijdschap uit over de rol die Vestia hierin heeft mogen spelen. Tegelijkertijd benadrukte zij dat, gezien de politieke ontwikkelingen, de woningcorporaties voor hoge kosten komen te staan en het ontwikkelen van nieuwe projecten voor zorginstellingen niet meer vanzelfsprekend is. Maar, zo zei zij, "Vestia is niet alleen altijd in de buurt, we hanteren ook de leus: Kan niet, bestaat niet". Willem de Gooyer, bestuurder van Steinmetz/ de Compaan, sloot af. Hij haalde de fusie aan, waardoor de organisatie in de toekomst beter in kan spelen op nieuwe ontwikkelingen door de grootte, de kracht en de efficiëntie. Hij sprak de bewoners van het steunpunt toe en liet weten bijzonder trots te zijn op het resultaat. Het 'Lang zullen ze leven' werd aangeheven en de bewoners onthulden, samen met de wethouder, een door henzelf gemaakt schilderij als aandenken aan de officiële opening.

Tot slot waren er hapjes en drankjes voor de genodigden en kon men zich opgeven voor een korte rondleiding door het complex. Tijdens de rondleiding werd goed zichtbaar wat voor aanpassingen er nodig zijn om mensen met een beperking tóch zelfstandig te laten wonen. Alle partners zijn trots hieraan mee te kunnen werken.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.