Politie Zuid-Holland-Zuid

29/01 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 29-01-2008 o Persberichten district II

JOYRIDING MET INVALIDEWAGEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM De invalidenwagen van een 85-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam is de afgelopen week gebruikt voor vermoedelijk joyriding. De man constateerde maandagmorgen 28 januari dat het voertuig op een andere plaats stond. Onbekenden hadden het dasboard losgehaald en de bedrading doorverbonden.
Mogelijk heeft iemand iets verdachts gezien de afgelopen week op de parkeerplaats achter de flatwoningen aan de Peulenlaan. Getuigen en/of anderen met relevante informatie over de vernieling/joyriding worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

MAN RIJDT TEGEN BOOM NADAT HIJ ONWEL WAS GEWORDEN GORINCHEM Een 61-jarige man uit Gorinchem is dinsdagmorgen 29 januari tegen een boom gereden nadat hij niet lekker werd in de auto. Het eenzijdig ongeval gebeurde op de Banneweg net over de spoorwegovergang richting A15. De man raakte gewond aan zijn hoofd en werd gezien de onwelwording meegenomen naar het ziekenhuis waar hij onderzocht zal worden. De auto liep lichte schade op en werd weg getakeld.

DIEFSTAL MOBIELTJE
SLIEDRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 28 januari op dinsdag 29 januari een 33-jarige man uit Sliedrecht aangehouden in de Kerkstraat. Na een bezoek aan een coffeeshop in de Landgraafstraat werd een 21-jarige plaatsgenoot lastiggevallen met vragen van de man. De verdachte bleef de jongeman achterna lopen. Die werd het zo zat dat hij de politie wilde bellen. Op het moment dat hij zijn mobiele telefoon tevoorschijn haalde, griste de verdachte deze weg en vluchtte. De gedupeerde belde thuis direct de politie die direct kwam en zocht in de omgeving. De man werd getraceerd in de Kerkstraat en meegenomen naar het bureau. Hij bleek de ontvreemde telefoon op zak te hebben. De verdachte is in verzekering gesteld. De geschrokken 21-jarige heeft aangifte gedaan, hij krijgt zijn telefoon terug.

GESLAGEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM - Een 18-jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam is aangehouden nadat hij een 16-jarige plaatsgenoot een gebroken neus heeft geslagen. Ook zou hij de jongen nog geschopt hebben. Dit gebeurde op vrijdagavond 25 januari 2008 omstreeks 22.15 uur op de Rivierdijk. De verdachte sloeg en schopte de jongen omdat deze ruzie met zijn broertje zou hebben gehad. De 16-jarige deed zaterdagmiddag 26 januari aangifte bij de politie. Hij liep naast een gebroken neus een kapotte knie op en was duizelig. De verdachte meldde zich na uitnodiging aan het politiebureau en werd daar op maandagmorgen 28 januari aangehouden. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. Hij wordt woensdag 30 januari voorgeleid aan de officier van justitie.