Politie Zuid-Holland-Zuid

29/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 29-01-2008 o Persberichten district I

VERDACHT VAN DRUGSVERKOOP AAN MINDERJARIGE
DORDRECHT Een 23-jarige inwoner van Zwijndrecht is maandagochtend 28 januari rond 10.30 uur aangehouden in de Voorstraat. Hij zou in een nabijgelegen coffeeshop softdrugs hebben gekocht voor een 15-jarige jongen uit Den Haag. De politie zag de Zwijndrechtenaar geld aannemen van de Hagenaar voordat hij de coffeeshop inliep. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De softdrugs zijn in beslag genomen.

DUBBELE INBRAAK
DORDRECHT Uit een afhaalrestaurant aan de Ploegstraat in Dordrecht is in de nacht van zondag 27 januari op maandag 28 januari een kluis met een aanzienlijk geldbedrag en een televisie weggehaald. Ook in een bromfietsenzaak in hetzelfde pand is ingebroken. Hier werd een scooter gestolen. Het is op dit moment nog onbekend hoe de inbrekers binnen zijn gekomen. De politie heeft beide zaken in onderzoek.

FIETSER GEWOND
ZWIJNDRECHT Een 13-jarig meisje uit Hendrik-Ido-Ambacht is maandagmiddag 28 januari rond half drie s middags lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de Burgemeester Pijl Hogeweglaan. Zij reed op haar fiets en sloeg linksaf. Daarbij werd zij geraakt door een personenauto die werd bestuurd door een 54-jarige man uit Zwijndrecht. Het meisje is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze had lichte verwondingen aan haar linkerbeen.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 16-jarig meisje uit Dordrecht is maandagmiddag rond 15.00 uur in haar ouderlijke woning aangehouden op verdenking van mishandeling en poging tot zware mishandeling van een eveneens 16-jarig meisje uit Dordrecht. De verdachte zou op het schoolplein van een school in Sterrenburg het slachtoffer hebben geslagen en gestoken met een pen. Hierdoor liep de tiener schaafwonden op aan gezicht en bovenlichaam. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor s avonds heengezonden. Ze heeft bekend. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

GESTOLEN FIETS GEVONDEN
DORDRECHT De politie heeft op maandagmiddag 28 januari een 35-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Johan de Wittstraat. Surveillerende agenten zagen de man bij een damesfiets zonder origineel slot staan. Daarop besloten de dienders de man en de fiets te controleren. De tweewieler bleek van diefstal afkomstig, het vervoersmiddel werd in april 2003 weggenomen uit een schuur in de Seringenstraat. De rechtmatige eigenaresse is in kennis gesteld van de vondst van haar gestolen fiets. De verdachte is in verzekering gesteld.

VAST IN DE LIFT DOOR VERNIELING
DORDRECHT De politie heeft op maandagmiddag 28 januari twee jongens van beiden 13 jaar uit Dordrecht aangehouden in de parkeergarage aan de Visstraat. Ze worden verdacht van vernieling van de lift in de parkeergarage. De politie kreeg de melding dat de lift met personen erin tussen de begane grond en de eerste verdieping was blijven steken. Er moest een monteur aan te pas komen om de lift te repareren. Het bleek dat de jongens van binnenuit de liftdeuren hadden ontzet waardoor die bleef hangen. De knapen werden na bevrijding aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. s Avonds werden ze weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BOOS
DORDRECHT De politie heeft op maandagavond 28 januari een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Binnen Kalkhaven. De man bemoeide zich met een bekeuringsituatie van medewerkers van Stadstoezicht. Zij sommeerden hem rustig te doen en hen niet in het werk te belemmeren. Ondanks meerdere vorderingen luisterde man niet waarop de toezichthouders de politie inschakelden. Op dat moment koos de man eieren voor zijn geld en ging zijn huis binnen waarna hij niet meer opendeed. Uiteindelijk deed hij dit toch waarna hij mee moest naar het bureau. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Twee meisjes van 16 jaar uit Dordrecht en 17 jaar uit s-Gravendeel zijn aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op maandagmiddag 28 januari 2008 in een winkel op het Bagijnhof. De meisjes stalen allerlei spullen. Het 16-jarige meisjes had een tas vol gestolen spullen bij zich en het 17-jarige meisje had een set oorbellen in haar zak. Na onderzoek bleek dat deze spullen uit twee winkels op het Statenplein waren gestolen. Na verhoor zijn de meisjes heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.