Man met hulp van publiek aangehouden

Apeldoorn , 29-01-2008 o Dankzij de medewerking van enkele voorbijgangers kon de politie maandagmiddag 28 januari op de Vinkenlaan een 19-jarige Apeldoorner aanhouden nadat hij kort daarvoor op de Laan van Mensenrechten een 17-jarig meisje met een vuistslag had mishandeld.

Na de melding over het incident rond 13.00 uur, bleek bij de komst van de politie, de 19-jarige verdachte te voet op de vlucht te slaan. De politieagenten zetten daarop rennend de achtervolging in en vorderden onderweg de fietsen van twee dames, om de verdachte te kunnen achterhalen. Intussen verleende een voorbijganger per fiets assistentie. Hij wees de route waarlangs de man was gevlucht.

Bovendien wist deze man met zijn fiets de verdachte in de Vinkenlaan klem te zetten, waarna de politiemensen de man konden aanhouden en meenemen naar het bureau. Tegen de verdachte volgt een proces-verbaal.

De politie spreekt lovende woorden over de loyale medewerking van de dames en de fietser en laat weten, dat de hulpagent en de dames van de fietsen, nog op een passende wijze zullen worden bedankt.