Moederbedrijf DHL en HP tekenen intentieverklaring voor wereldwijde outsourcing van IT

UTRECHT, 29 januari 2008 - Deutsche Post World Net, moederbedrijf van DHL en wereldwijd leider op het gebied van logistiek, en HP hebben een intentieverklaring getekend voor het uitbesteden van een deel van de wereldwijde IT naar HP Services.

Op basis van de overeenkomst verwacht Deutsche Post World Net in de komende zeven jaar minimaal 1 miljard euro te besparen. Dit moet bereikt worden door besparing op de IT-kosten en verbeterd gebruik van de IT-bronnen die nodig zijn om het bedrijf te runnen en klanten te bedienen. Een definitieve overeenkomst wordt medio 2008 verwacht.

Indien er overeenstemming wordt bereikt, zal HP naar schatting 2500 werknemers overnemen. Dit betreft de medewerkers die momenteel werken aan de datacenters van Deutsche Post World Net - op het gebied van inclusief informatie- & databeheer, infrastructuur- & netwerkbeheer en applicatiemanagement. De overeenkomst heeft specifiek betrekking op IT operations in Tsjechië (Praag), Verenigde Staten (Scottsdale, Arizona), Maleisië (Cyberjaya) en enkele Europese landen, waaronder Nederland.

Alle door klanten van Deutsche Post World Net gebruikte applicaties zullen intern blijven worden ontworpen, inclusief IT security standards en de implementatie ervan. Het bedrijf zal ook de Professional Services en Customer Integration Supply Management componenten van de IT Services unit behouden, inclusief projectmanagement, project consulting, applicatieontwikkeling en deployment services, alsook elektronische data-integratie voor de messaging- en supply chain programma's.

"We zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om kosten te besparen en de kwaliteit van onze diensten richting de klanten te verbeteren," zegt John Allan, Chief Financial Officer van Deutsche Post World Net. "Dit initiatief zal sterk bijdragen aan het behalen van onze zakelijke doelstellingen, terwijl we de hoge mate van service, die klanten van ons verwachten, kunnen blijven verlenen."

Het beheren en hervormen van IT-infrastructuren en datacenters, niet alleen voor klanten, maar ook binnen het eigen bedrijf, zijn kerncompetenties van HP. Het bedrijf heeft uitgebreide kennis en ervaring op dit gebied opgedaan.

"Dankzij een 15-jarige samenwerking met het bedrijf heeft HP niet alleen zeer goed inzicht in de IT-omgeving van Deutsche Post World Net, maar ook in de organisatie en de cultuur," zegt Francesco Serafini, Senior Vice President and Managing Director - EMEA, HP. "Met onze zeer ervaren professionals en wereldwijde mogelijkheden, adviseren wij een versimpelde en flexibele IT-infrastructuur die daadwerkelijke waarde toevoegt aan het bedrijf, de effectiviteit verhoogt, een betere return on IT levert en de operationele kosten verlaagt."

Over HP

HP maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al haar klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Met een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing en IT infrastructuur behoort HP tot 's werelds grootste IT-bedrijven. HP behaalde wereldwijd een omzet van $ 104,3 miljard over de laatste vier kwartalen, eindigend op 31 oktober 2007. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op www.hp.nl.