Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Belangrijkste punten raadsvergadering 28 januari
Raad verlengt proefperiode verruimde openingstijden afvalaanbiedstation

BARENDRECHT (dinsdag 29 januari 2008) ­ De raad is afgelopen maandag niet akkoord gegaan met de definitieve verruiming van de openingstijden van het afvalaanbiedstation. Een amendement van CDA en SGP/ChristenUnie voor een verlenging van de proefperiode tot 31 december 2008 werd met meerderheid van stemmen aangenomen. Bij de behandeling van de begroting 2009 wordt een definitief besluit genomen over de verruiming van de openingstijden op basis van de beschikbare resultaten over de periode tot en met 30 september 2008.

De gemeente startte vorig jaar mei een proef met de verruiming van de openingstijden van het afvalaanbiedstation. De verruiming van de openingstijden betrof de periode van 12.30 uur tot 15.00 uur op de zaterdagmiddag. De proef eindigde op 31 oktober 2007. De gemeente heeft als doelstelling om doelmatig, doeltreffend, klantvriendelijk, klantgericht en efficiënt te werken. Er moet een permanente afstemming zijn tussen de vraag van de bewoners en het aangeboden dienstverleningspakket. Een meerderheid van de raad is van mening dat op basis van de huidige resultaten nog geen gewogen besluit genomen kan worden. Het afvalaanbiedstation is gedurende de verlengde proefperiode tot 31 december 2008 op werkdagen geopend van 7.30 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 8.30 uur tot 15.00 uur.

Inge de Bruijn Sportfondsenbad
De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering het plan van aanpak voor de uitbreiding en de aanbesteding van het nieuwe contract voor het Inge de Bruijn Sportfondsenbad vastgesteld. Behoudens GroenLinks gingen alle fracties akkoord met het voorstel. Uitbreiding en aanbesteding worden projectmatig uitgevoerd. Elke stap wordt door middel van een voortgangsrapportage en een evaluatiemoment afgesloten, waardoor het mogelijk is om op verschillende momenten bij te sturen en zo nodig in te grijpen. Op verzoek van de commissie Samenleving van 2 april 2007 werd een behoefteonderzoek uitgevoerd naar uitbreiding van het Inge de Bruijn Sportfondsenbad c.q. het aanleggen van een nieuw bad. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat er een tekort aan zwemwater is tot 2020. In de vergadering van 27 juni 2007 besloot de raad om een nieuw zwembad te bouwen c.q. het bestaande zwembad uit te breiden. Op 9 en 10 juli 2007 werd een motie aangenomen, die uitspreekt dat het Inge de Bruijn Sportfondsenbad moet worden uitgebreid. Deze motie sprak tevens uit dat het college met Sportfondsen Barendrecht B.V. en andere marktpartijen moet onderhandelen over een nieuw contract, zodat voor de gemeente het beste financiële resultaat kan worden bereikt.

Noot voor de pers,