Gemeente Utrecht

Mededelingen College B&W Utrecht


1. Nieuwbouw voor onderwijsinstelling UniC aan Van Bijnkershoeklaan

De nieuwbouw voor UniC, school voor voortgezet onderwijs (HAVO/VWO), komt aan de Van Bijnkershoeklaan 2 in Transwijk. Deze plek komt vrij als speeltuin De Bijnker is verhuisd naar het Peltplantsoen in Kanaleneiland-Noord. Het college heeft de concept Nota van Uitgangspunten voor de nieuwbouw van de school goedgekeurd. Hierin staan de randvoorwaarden, die nu voor raadpleging worden voorgelegd aan de buurt en andere betrokkenen.

Hierna komt de Nota van Uitgangspunten voor de nieuwbouw terug in het college. De Nota wordt dan, met eventuele wijzigingen, vastgesteld. Daarna wordt een ruimtelijke procedure gevolgd (voor ontheffing van het bestemmingsplan) en een bouwvergunning aangevraagd. Als alles volgens planning gaat, kunnen de voorbereidingen voor de nieuwbouw begin 2009 beginnen. Het gebouw wordt dan in 2010 opgeleverd.

UniC is in 2004 gestart in een kantoorgebouw aan de Kanaalweg. Er waren toen 75 eerstejaarsleerlingen. Sindsdien is de school snel gegroeid. Op dit moment zit de school ook tijdelijk in de Wim Sonneveldschool. Nu is nieuwbouw nodig voor 600 leerlingen. Het schoolbestuur NUOVO is hiervoor bouwheer. UniC is één van de eerste scholen zonder klaslokalen. De leerlingen werken in 'leerlandschappen', huiskamers en loungeplekken. Ze werken in hun eigen tempo aan de leerstof, die speciaal voor deze school is ontwikkeld. De nieuwbouw voor de school past goed binnen de Ruimtelijke Visie Transwijk. Hierin is voor de Bijnkershoekzone een mix voorgesteld van wonen, onderwijs en andere voorzieningen. Rondom het schoolgebouw komt zoveel mogelijk groen. Afhankelijk van de wensen van omwonenden komt aan of in de buurt van de Van Bijnkershoeklaan een nieuwe speelplek. De nieuwe huisvesting voor UniC maakt deel uit van het Masterplan Voortgezet Onderwijs. Met dit masterplan zorgen gemeente en schoolbesturen voor een goede huisvesting voor alle leerlingen in het Utrechtse voortgezet onderwijs.

Meer informatie: Sylvia Borgman, 030 - 286 10 55


2. Ontwikkeling Zwembad De Krommerijn
Het college heeft ingestemd met de definitieve Nota van Uitgangspunten Zwembad De Krommerijn. Hierin staan de randvoorwaarden waaraan het nieuwe zwembadgebouw Krommerijn moet voldoen. De planning is dat het vernieuwde zwembad eind 2010 wordt opgeleverd.

De conceptnota is eind vorig jaar vrijgegeven voor consultatie van de wijkraad, omwonenden en andere belanghebbenden. Er is bezwaar gemaakt tegen de maximale bouwhoogte van tien meter. Die is daarom teruggebracht naar maximaal acht meter. Bij het ontwerpen van het gebouw en het terrein wordt rekening gehouden met het landschappelijke karakter van het gebied.

Een aantal bezwaren blijft bestaan. Er is bezorgdheid over de hoeveelheid licht die het gebouw zal uitstralen, het behoud van de bomen, de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen en de toename van overlast en drukte door uitbreiding met commerciële functies. De gemeente verwacht dat aan de meeste bezwaren tegemoet kan worden gekomen bij de uitwerking tot het voorlopige ontwerp. Als dat klaar is, wordt een extra informatieavond georganiseerd. Daarna kunnen mensen nog een reactie (zienswijze) op het ontwerp indienen.

Meer informatie: Natalja Talitsch, 030 - 286 1015


3. Herinrichting Sportpark Koningsweg in verband met aanleg HOV baan richting Uithof De sportverenigingen Rivierenwijkers en Celeritudo gaan akkoord met het ontwerp voor de herinrichting van het sportpark aan de Koningsweg en het aangrenzende parkeerterrein. Aanleg van een nieuw tracé voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer naar universiteitscentrum De Uithof maakt aanpassing van het sportcomplex nodig. Er verdwijnt één sportveld en een ander heeft inmiddels kunstgras, waardoor er meer op gespeeld kan worden. Verder krijgen de Rivierenwijkers een nieuw clubgebouw, omdat het oude gebouw wordt gesloopt. De kosten voor de nieuwe inrichting van het sportcomplex Koningsweg betaalt de gemeente uit het investeringsprogramma Bereikbaarheid, project HOV Om de Zuid.

Meer informatie: Gerard Derksen, 030 - 286 11 68

No virus found in this incoming message.
Checked by AVG Free Edition.
Version: 7.5.516 / Virus Database: 269.19.15/1248 - Release Date: 28-1-2008 21:32