Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 29-01

BREDA, 29 januari 2008

Medewerkster steelt voor duizenden euro's in dienstverband

BREDA: Een 17-jarige medewerkster van een winkel aan de Heksenwaag is maandagmiddag aangehouden voor diefstal in dienstbetrekking. De Bredase had bij de winkel goederen in diensttijd weggenomen en weggegeven aan bekenden zonder af te rekenen. De waarde van de goederen loopt in de duizenden euro's, aldus de verklaring van de werkgever van het meisje. De verdachte gaf de diefstallen toe en is in verzekering gesteld.

Twee winkeldievegges betrapt door politie

BREDA: Een 18-jarige Bredase en een 17-jarige Bredase werden maandagmiddag door politiemensen betrapt op diefstal. Bij het verlaten van de winkel traden de detectiepoortjes in werking. Ze gaven toe dat ze schoenen en sieraden hadden gestolen uit het warenhuis aan de Karrestraat. Na verhoor zijn de twee met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Aanhouding voor huiselijk geweld

SINT WILLEBRORD: De politie hield op maandagavond om 20.30 uur een 33-jarige man uit Zwolle aan voor huiselijk geweld. Hij zou in de woning van zijn vriendin in Sint Willebrord geweld hebben uitgeoefend op zijn 30-jarige vriendin. Hij zou haar geslagen hebben en op haar zijn gaan zitten, De vrouw hield meerdere zwellingen en blauwe plekken in haar gezicht en op haar lichaam over. De twee kinderen van de vrouw zouden getuigen zijn geweest van de mishandelingen. De verdachte is verhoord en in verzekering gesteld.

Inbraak in winkelpand

BREDA: In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een bedrijf aan het Stationsplein. De daders braken de deur van het pand open Vervolgens heeft men een geldbedrag weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Jongen aangehouden op school voor bezit wiet

BREDA: De concierge van een middelbare school in Breda Zuid Oost hield op dinsdagmiddag een 15-jarige Bredanaar aan voor bezit van softdrugs. De jongen probeerde op school een zakje hennep weg te moffelen, toen hij werd gezien door de concierge. Deze hield hem direct aan en droeg hem over aan de politie. De wiet is in beslag genomen en de jongen is verhoord. Hierna is hij in vrijheid gesteld.

Tweetal aangehouden voor diefstal fiets

BREDA: De politie hield op maandagavond twee verdachten aan voor fietsendiefstal. De 20-jarige en 15-jarige jongens uit Breda zijn aangehouden. De politie zag hen op de Antwerpsenstraat weglopen. Ze lieten hierbij een fiets achter. De politie sprak hen aan en ze hadden geen verklaring voor de fiets. Later verklaarden ze dat de fiets er al enige tijd stond en dat hij mogelijk al eerder gestolen was. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld.

Eigenaar Duitse dog meldt zich bij politie (2e bericht)

BREDA: Gistermiddag heeft zich aan een politieureau een 38-jarige Bredanaar gemeld die de eigenaar van de Duitse Dog is die zaterdagmiddag betrokken was bij een incident op de hoek van de Houtmarkt en de Ginnekenstraat. Daarbij raakte een Boerenfox hond van een 68-jarige Bredanaar zodanig gewond dat een dierenarts moest besluiten het beestje in te laten slapen. De eigenaar van de Duitse Dog verklaarde geschrokken te zijn van de berichtgeving in BN de Stem. Hij verklaarde dat zijn kort aangelijnde hond juist in zijn neus gebeten was door het andere hondje dat niet aangelijnd was . Zijn dog had daarop gereageerd door het andere hondje in zijn bek vast te pakken. Dat duurde al met al circa 30 seconden. De eigenaar van de dog verklaarde verder dat de neus van zijn hond bloedde. Hij was er zich op dat moment niet van bewust dat de boerenfox ernstig gewond was. Hij sprak er nog over met omstanders. Een van hen vroeg namens de eigenaar van de boerenfox om zijn persoonsgegevens. Hij had daarop geantwoord dat het juist andersom moest zijn omdat zijn hond als eerste gebeten was. Hij liep vervolgens door in de veronderstelling dat alles wel mee zou vallen. Achteraf betreurt hij het dat hij zijn identiteit niet bekend gemaakt heeft. De politie zal in samenwerking met de hondenwachter beide partijen met elkaar in contact brengen en een bemiddelende rol spelen om de eventuele aansprakelijkheid civiel af te handdelen. Van een strafrechterlijk onderzoek is geen sprake, omdat uit geen van de verklaringen wijst op enige opzet in deze.

Auteur: Inge Rijgersberg