CDA

Van Geel: Einde aan het recht van de brutaalste

CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel vindt het bizar dat onder de noemer van het tegengaan van leegstand, krakers in Nederland nog steeds vrij baan krijgen.

âKrakers hebben vaak meer rechten dan de feitelijke eigenaar van een pand. Dat is toch de omgekeerde wereld? De krakerscène is echt niet meer alleen de goedbedoelende flowerpower beweging uit de jaren zeventig. Steeds meer gaat het om keiharde internationaal georganiseerde clubs waar weinig aan te romantiseren valtâ, zo schrijft Van Geel in zijn weekboek op internet.

Hij kan dan ook geen enkel begrip opbrengen voor de coulance waarmee de Amsterdamse wethouder Maarten van Poelgeest zich opstelt tegenover krakers. Volgens de CDAâer is Amsterdam een uitnodigend krakersparadijs, en moeten de regels worden aangescherpt.

Namens de CDA-fractie is het kamerlid Jan ten Hoopen bezig met een initiatiefwetsvoorstel om kraken te verbieden. Van Geel: âDeze wet wordt inmiddels ook gesteund door de CU en de VVD. Ik kan me niet voorstellen dat het geen kamermeerderheid krijgt. Het recht van de brutaalste mag niet langer gelden.â

---