Luchtverkeersleiding Nederland


NIEUWE FASE WERVINGSCAMPAGNE NIEUWE LUCHTVERKEERSLEIDERS "TOE AAN HET HOOGSTE NIVEAU"

'In 2008 duizend aanmeldingen van potentiële nieuwe luchtverkeersleiders.' Met dit zeer ambitieuze doel is de derde en laatste fase van de wervingscampagne "Toe aan het hoogste niveau" van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) van start gegaan. Uit die 1000 aanmeldingen dienen 36 jonge vrouwen en mannen naar voren te komen die tijdens het selectieproces hebben aangetoond over capaciteiten te beschikken om luchtverkeersleider te kunnen worden.

Twee jaar geleden is deze wervingscampagne begonnen. Het thema "Toe aan het hoogste niveau" verwijst niet alleen naar een van de toekomstige werkplekken van de kandidaten - de centrale verkeerstoren op Schiphol-Centrum - maar in figuurlijke zin naar de zwaarte van de opleiding en de eisen die aan aspirant luchtverkeersleiders worden gesteld.

De campagne beoogt de bekendheid van het beroep luchtverkeersleider te vergroten, hiervoor interesse te wekken en aan te sporen tot solliciteren. De diverse uitingen en (online) ingezette communicatiemiddelen zijn geheel gericht op jongeren tot en met 26 jaar. Dit is de maximale leeftijd waarop kandidaten tot de opleiding worden toegelaten

De speciaal voor de doelgroep ontwikkelde site www.luchtverkeersleider.nl, is het middelpunt van alle communicatie-uitingen. Verder zijn er verschillende uitingen op jongerensites en op door jongeren veel beluisterde radiozenders als Radio 538 enTMF Radio. Ook actieve, themagerichte deelname aan banenbeurzen is een vast onderdeel van de campagne. De nu gestarte derde fase kent allerlei nieuwe ondersteunende acties die in de loop van 2008 zullen plaatsvinden.

Bij Luchtverkeersleiding Nederland werken ruim 250 luchtverkeersleiders. Het merendeel daarvan werkt op de verkeerstorens op Schiphol-Centrum en bij de Algemene Verkeersleiding in het verkeersleidingscentrum op Schiphol-Oost. De overigen zijn werkzaam op de luchthavens van Groningen, Rotterdam en Maastricht.

De behoefte aan nieuw talent zal er ook de komende jaren zeker nog zijn. Dit is het gevolg van de verwachte verdere toename van het luchtverkeer, de toenemende neventaken voor verkeersleiders op het gebied van innovatie en de vervanging van toekomstige pensioengerechtigde luchtverkeersleiders.

LUCHTVERKEERSLEIDING NEDERLAND / CORPORATE COMMUNICATIONS Telefoon: 020 406 2178, 020 406 2000 / Fax: 020 406 3665, 020 648 4999 / Internet: www.lvnl.nl

De afgelopen twee jaar is LVNL met de campagne "Toe aan het hoogste niveau" erin geslaagd haar volledige opleidingscapaciteit te benutten. Per jaar kunnen maximaal 36 aspiranten aan de interne LVNL-opleiding beginnen, verdeeld over twee klassen. Voor de selectie van deze aspiranten moeten velen die aan de basiseisen voldoen de eerste selectieronde passeren. De ervaring heeft geleerd dat een aantal van duizend aanmeldingen daarvoor niet eens te hoog gegrepen is.

De campagne "Toe aan het hoogste niveau" is in opdracht van en samen met LVNL door Euro RSCG ontwikkeld.

Schiphol-Oost, 28 januari 2008
CC08/01/MW

LUCHTVERKEERSLEIDING NEDERLAND / CORPORATE COMMUNICATIONS Telefoon: 020 406 2178, 020 406 2000 / Fax: 020 406 3665, 020 648 4999 / Internet: www.lvnl.nl