ABVAKABO FNV

Nieuwe cao verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg toch geldig voor thuiszorg

ABVAKABO FNV is positief over het besluit van werkgeversorganisatie ActiZ om de cao verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT) per 1 januari 2008 in te laten gaan. In de vorige week verschenen nieuwsbrief was deze informatie nog niet bekend. Leden van de vakbond hebben eind december 2007 positief ingestemd met het principeakkoord.

Een kink in de kabel dreigde voor thuiszorgmedewerkers te ontstaan, omdat CNV Publieke Zaak de nieuwe cao niet ondertekent. Omdat de nieuwe cao VVT nu volledig toegepast wordt, is de huidige cao thuiszorg niet meer van toepassing voor medewerkers van ActiZ. Dit betekent dat werknemers in de verpleeg-en verzorgingshuizen en thuiszorgmedewerkers vanaf 1 januari 2008 dezelfde cao hebben, dus dezelfde arbeidsvoorwaarden. De leden uit de thuiszorg krijgen daarmee ook de afgesproken loonsverhoging uitbetaald en niet pas in oktober 2008 met terugwerkende kracht.

Binnen twee weken hebben de vakbonden, die de cao ondertekenen en ActiZ overleg over de precieze teksten van de cao. Indien hier overeenstemming over is, wordt de cao VVT getekend. 29-01-2008, Thuiszorg | Meer over: thuiszorg,