Amsterdam RAI

Fietsvak 2008 nog steviger in het zadel

Rosmalen, 29 januari 2008 - FietsVAK is met een goed gevulde beursvloer, een goede representatie van de markt en positieve feedback van aanwezige exposanten succesvol verlopen. Het evenement trok van 27 tot en met 29 januari bijna 4.000 bezoekers. Dit betekent een stijging in het aantal bezoekers van 10% ten opzichte van de vorige editie. De vakbeurs vond voor de tweede keer plaats in het Autotron in Rosmalen.

FietsVAK, het nationale platform voor professionals uit de branche, bood een inspirerend expositieprogramma. Het evenement is de ontmoetingsplaats voor de Nederlandse en Belgische vakhandel en het ideale moment om te kunnen terugblikken op het verstreken jaar en de kansen voor het komende verkoopseizoen optimaal in te kunnen schatten. Ook dit jaar was een brede vertegenwoordiging van de branche aanwezig; naast fabrikanten, importeurs, agenten en grossiers van fietsproducten, waren ook retailorganisaties en andere partijen op het evenement aanwezig. 68 bedrijven presenteerden tijdens de beurs hun nieuwste producten en diensten.

Trends

FietsVAK 2008 gaf met 68 exposanten een goede afspiegeling van huidige trends in de fietsbranche. De integratie en hoeveelheid van de innovaties in nieuwe modellen gaf een goed beeld van de vindingrijkheid van de branche. Exposanten reageren positief. "We hebben ons op FietsVAK gericht op het comfort segment. Ons voornaamste doel was het leggen van contacten en daarin zijn wij zeer goed geslaagd,"aldus Julien Smink, marketeer bij Shimano Benelux.

Timing

"Van zowel exposanten als bezoekers horen wij terug dat zij FietsVAK niet alleen gebruiken als netwerkmoment, maar ook om hun definitieve assortimentskeuze te bepalen. Hiermee is FietsVAK een belangrijk moment in het jaar, " aldus Stef Stock van de RAI Vereniging.

Fiets van het Jaar en Innovatie Awards

Tijdens FietsVAK is de Giant Expedition RS 0 uitgeroepen tot Fiets van het Jaar. De Innovatie Award ging naar Batavus voor de inbouw-diefstalchip/reader, Bontrager Satellite Elite Fork/light, het Rigida New Tubeless System en naar Shimano voor de Deore XT shadow achterderailleur RD-M772.

FietsVAK 2009

FietsVAK vindt volgend jaar plaats van 25 tot en met 27 januari 2009 in het Autotron Rosmalen.

FietsVAK wordt georganiseerd door Amsterdam RAI onder auspiciën van RAI Vereniging. Voor meer informatie zie www.fietsvak.nl

Einde bericht