Politie Brabant-Noord

Politie Heusden pakt alcoholmisbruik onder jongeren aan

Heusden, 29-01-2008

De politie Heusden treedt met ingang van carnaval harder op tegen jongeren die in kennelijke staat van dronkenschap verkeren. Als blijkt dat een jongere veel te veel gedronken heeft, schrijft de politie een bekeuring voor openbare dronkenschap uit. Als het om een minderjarige gaat, verwijst de politie door naar buro HALT. De politie Heusden heeft hierover afspraken gemaakt met het HALT-buro. Bij een meerderjarige wordt de bekeuring doorgestuurd naar justitie die een boetebedrag vaststellen.

Als het jongeren betreft zullen de ouders direct door de politie worden gebeld, zij zullen worden aangesproken op hun verantwoordelijkheid. Verder worden zij nadrukkelijk gevraagd om hun kind(eren) op te halen op de plaats waar ze door de politie worden aangetroffen. In het uiterste geval worden jongeren ingesloten om te ontnuchteren, waarna ze kunnen worden opgehaald door hun ouders. Het Bureau Jeugdzorg zal in dat geval eveneens worden geïnformeerd. De politie gaat ook inzichtelijk proberen te krijgen in welke horecagelegenheid de jongere veel te veel alcohol gedronken heeft. Deze informatie zal o.a. verstrekt worden aan de gemeente Heusden en de Warenautoriteit, die toeziet op alcoholverstrekking aan minderjarigen.

Deze aanpak vloeit voort uit de toenemende problematiek rond jongeren die veel te veel drinken en de gevolgen daarvan voor hun gezondheid en veiligheid.