Gemeente Etten-Leur

BOA's herkenbaar aan embleem of insigne

Gemeentelijke toezichthouders herkenbaar aan embleem of insigne

De gemeentelijke toezichthouders die opereren in het openbaar gebied in Etten-Leur

zijn voortaan ook herkenbaar aan een embleem of insigne op hun uniform. Daarmee is duidelijk dat zij een buitengewone opsporingsbevoegdheid hebben en als zodanig handelend mogen optreden naar mensen toe, als de omstandigheden daartoe aanleiding geven. Het Ministerie van Justitie heeft het embleem en insigne aan de toezichthouders verstrekt.

Ondanks het uniform of herkenbare kleding van buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's), weten veel mensen weten niet dat zij mogen optreden als iemand zich niet aan de regels houdt. "Boa's" mogen bijvoorbeeld iemand om zijn identiteitsbewijs vragen, mogen procesverbaal opmaken, boetes uitschrijven en iemand aanhouden als die wordt verdacht van een strafbaar feit.

Om aan burgers goed duidelijk te maken dat iemand een "boa" is met genoemde opsporingsbevoegdheden, heeft het Ministerie van Justitie een speciaal embleem / insigne ingevoerd voor de buitengewoon opsporingsambtenaar, die dat goed zichtbaar moeten dragen.

Het embleem / insigne is zilverkleurig en toont een hand die een scepter omvat met daarachter een schild. De hand, de scepter en het schild symboliseren de taken en bevoegdheden van de "boa's". Het schild staat daarbij voor de bescherming van mensen in de publieke ruimte door de "boa", de scepter (of staf) geeft aan dat de "boa" de bevoegdheid heeft om op te treden als dat nodig is.

Het boa-embleem is van stof en wordt vast op de uniformmouw gedragen; het insigne is van een metaal en wordt op de revers gedragen.

Klik & Bestel
Klik & Meld
Carnaval 2008
Week in...week uit

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl